Blat umed cu mac si vanilie
Ingrediente
- 3 oua
- 145 grame zahar
- Un praf de sare
- 120 ml lapte
- 60 grame unt 80% grasime (recent, am inceput sa folosesc )
- 150 grame faina
- 7 grame praf de copt (aprox. 1 ½ lingurita)
- O lingurita extract de vanilie (puteti folosi aceasta esenta de vanilie)
- O lingurita esenta de lamaie
- 3 linguri seminte de mac
Preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetam tava cu hartie de copt.
In vasul mixerului, punem ouale si zaharul si un praf de sare si le mixam la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si devin cremoase.
Intr-o cratita, punem laptele si untul. Le punem pe foc mic-mediu pana amestecul ajunge la punctul de fierbere.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, macul, vanilia si omogenizam.
Turnam laptele putin cate putin, peste amestecul de oua, zahar si faina.
Mixam 2-3 minute la viteza mica, apoi punem compozitia in tava.
Coacem blatul la 180 de grade, aproximativ 35-40 minute, pana devine auriu-usor brun. Dupa ce s-a copt, se lasa 10 minute in tava, apoi il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018