Blat de tort cu cacao
Blat de tort cu cacao
Pentru o forma de blat cu diametrul de 28-30 cm: Pentru o forma de blat cu diametrul de 26 cm:Ingrediente
Preparare
Se pun pe foc apa cu zaharul, pana se dizolva.
Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie.
Cand zaharul a devenit sirop se toarna cate putin in albusurile batute spuma, pana il incorporam pe tot (avem grija sa nu turnam pe paletele mixerului).
Adaugam treptat galbenusurile, continuand sa mixam, apoi uleiul lingura cu lingura, aromele.
Cacao si faina le amestecam separat intr-un bol.
Se cern treptat peste compozitia de blat, omogenizand cu o spatula sau un tel, cu miscari usoare de jos in sus.
Pregatim forma de blat, cu fund detasabil, pe care o tapetam cu hartie de copt. Avem grija ca hartia de copt sa fie mai inalta decat marginea formei.
Se pune compozitia in forma si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cam 35-40 minute (facem testul scobitorii).
Cand este copt, oprim focul, lasam usa cuptorului intredeschisa inca 15 minute si apoi scoatem.
Cand ajunge la temperatura camerei se scoate din forme.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018
Pingback: Alina's Cuisine » Tort Alina Cuisine