Biscuiti glazurati cu royal icing

Biscuiti glazurati cu royal icing

image_print

Dragile mele, de mult timp tot incerc sa prepar o reteta de biscuiti glazurati! Acum ca deja incepem sa intram in atmosfera Craciunului, am zis ca ar fi si mai dragalasi daca i-as glazura cu royal icing! Aceasta reteta de royal icing este preluata de pe situl JoyofBaking.

Pot sa spun ca ma declar multumita !

Va invit sa o incercati si sa va amuzati la decorat alaturi de copii!

Ingrediente

  • 300 grame faina
  • 150 grame unt 80-82% grasime ( este super bun)
  • 130 grame zahar pudra (va propun sa folositi )
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
biscuiti 056 - Copy

Preparare

Intr-un vas, amestecam faina, zaharul pudra si untul rece taiat cubulete.biscuiti 002 - CopyAmestecam putin cat sa se omogenizeze.biscuiti 003 - Copy

Transferam amestecul pe masa de lucru si facem o adancitura in mijloc.biscuiti 004 - Copy Punem galbenusurile in mijloc si amestecam usor cu o furculita. Incepem sa incorporam in galbenusuri amestecul de faina pana cand se formeaza un aluat. biscuiti 006 - Copy

biscuiti 007 - CopyFramantam pana se omogenizeaza bine. Atentie,  fiind un aluat  fraged, este mai sfaramicios ! biscuiti 008 - CopyPunem aluatul in folie de plastic si lasam la frigifer o ora.biscuiti 009 - Copy

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsiu, tapetam 2 tavi cu hartie de copt si intindem o bucata din aluat la o grosime de 7-8 mm. biscuiti 010 - CopyDecupam aluatul cu diverse forme si coacem pentru aproximativ 13-14 minute.biscuiti 011 - Copy

biscuiti 012 - Copy

biscuiti 013 - Copy

Daca doriti sa daceti biscuiti cu cacao, adaugati 30 grame de  cacao.

Lasam biscuitii sa se raceasca apoi ii putem glazura.biscuiti 017 - Copy

biscuiti 047 - Copy

Pofta buna!

biscuiti 072 - Copy

Glazura Royal Icing

Sursa: Royal Icing Recipe & Video – Joyofbaking.com *Video Recipe*

Ingrediente

  • 60 grame albus
  • 2 lingurite zeama  de lamaie
  • 330 grame zahar pudra

Preparare

Albusurile se bat usor cu zeama de  lamaie pana formeaza putina spuma deasupra. Incepem sa adaugam zaharul pudra treptat. Pentru a vedea exact consistenta icing-ului voi atasa filmul cu sursa retetei.

Impartim compozitia in mai  multe castronele, in functie de cate culori dorim sa facem. Punem amestecurile in posuri cu varf foarte subtire si decoram fiecare biscuite. Lasam galzura sa se intareasca (aproximativ 12 ore) .

biscuiti 080 - Copy

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]biscuiti 044

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.