Biscuiti glazurati cu royal icing
Dragile mele, de mult timp tot incerc sa prepar o reteta de biscuiti glazurati! Acum ca deja incepem sa intram in atmosfera Craciunului, am zis ca ar fi si mai dragalasi daca i-as glazura cu royal icing! Aceasta reteta de royal icing este preluata de pe situl JoyofBaking.
Pot sa spun ca ma declar multumita !
Va invit sa o incercati si sa va amuzati la decorat alaturi de copii!
Ingrediente
- 300 grame faina
- 150 grame unt 80-82% grasime ( este super bun)
- 130 grame zahar pudra (va propun sa folositi )
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita extract de vanilie
Preparare
Intr-un vas, amestecam faina, zaharul pudra si untul rece taiat cubulete.Amestecam putin cat sa se omogenizeze.
Transferam amestecul pe masa de lucru si facem o adancitura in mijloc. Punem galbenusurile in mijloc si amestecam usor cu o furculita. Incepem sa incorporam in galbenusuri amestecul de faina pana cand se formeaza un aluat.
Framantam pana se omogenizeaza bine. Atentie, fiind un aluat fraged, este mai sfaramicios ! Punem aluatul in folie de plastic si lasam la frigifer o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsiu, tapetam 2 tavi cu hartie de copt si intindem o bucata din aluat la o grosime de 7-8 mm. Decupam aluatul cu diverse forme si coacem pentru aproximativ 13-14 minute.
Daca doriti sa daceti biscuiti cu cacao, adaugati 30 grame de cacao.
Pofta buna!
Glazura Royal Icing
Sursa: Royal Icing Recipe & Video – Joyofbaking.com *Video Recipe*
Ingrediente
- 60 grame albus
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 330 grame zahar pudra
Preparare
Albusurile se bat usor cu zeama de lamaie pana formeaza putina spuma deasupra. Incepem sa adaugam zaharul pudra treptat. Pentru a vedea exact consistenta icing-ului voi atasa filmul cu sursa retetei.
Impartim compozitia in mai multe castronele, in functie de cate culori dorim sa facem. Punem amestecurile in posuri cu varf foarte subtire si decoram fiecare biscuite. Lasam galzura sa se intareasca (aproximativ 12 ore) .
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember][photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018