Biscuiti de casa cu crema de lamaie
Acesti biscuiti de casa, umpluti cu o gustoasa crema de lamaie sunt dulci si foarte fragezi…Un deliciu pentru pitici, dar si pentru cei mari!
Ingrediente
Pentru aluatul de biscuiti:
- 300 grame de faina
- 150 grame faina de orez
- 50 grame faina de migdale
- 120 grame zahar
- 250 grame unt
- un praf de sare
- un ou plus un galbenus
- coaja de la o lamaie
- o lingurita praf de copt
Pentru crema de lamaie:
- un galbenus
- 2 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 250 ml lapte
- sucul si coaja de la o lamaie
Preparare crema
Intr-o craticioara incalzim laptele, galbenusul de ou il frecam putin cu zaharul.
Adaugam amidonul si putin lapte pentru a subtia putin compozitia.
Amestecam bine, dupa care adaugam tot laptele ramas.
Coaja de lamaie o taiem felii si o punem in crema.
Se pune pe foc amestecand continuu si fierbem pana cand crema se ingroasa.
Cand crema s-a ingrosat scoatem coaja de lamaie si adaugam zeama de lamaie.
Mai fierbem aproximativ 1-2 minute dupa care transferam crema intr-un bol pe care il acoperim cu folie alimentara pentru a nu face pojghita.
Lasam la rece pana cand o intrebuintam,
Preparare biscuiti
Intr-un vas amestecam faina, faina de orez, faina de migdale, sarea, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.
Omogenizam, dupa care adaugam untul rece, taiat cubulete.
Framantam pana obtinem un aluat moale si neted.
Punem aluatul in folie de plastic si il lasam la rece minim 30 de minute.
Asamblare
Impartim aluatul in doua si intindem o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Taiem cu o forma rotunda de aproximativ 4-5 cm diametru.
Punem cercurile taiate in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu putin lapte, in mijloc punem o lingurita de crema.
Acoperim cu un alt cerc decupat din aluat, sigiland bine marginile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si le coacem aproximativ 20 de minute, pana cand se rumenesc usor.
Lasam biscuitii sa se raceasca si ii pudram cu zahar.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018