
Bezele surpriza
Ce ati spune sa ne indulcim in aceasta seara cu niste bezele surpriza, crocante, delicioase, umplute cu crema fina de ciocolata si crocant de zahar ars si nuci…? Ei bine, nu se fac deloc greu!
Ingrediente
- 150 g albus
- 250 g zahar tos
- O lingurita rasa de amidon
- 150 g zahar pentru caramelizat
- O lingura nuci taiate grosier
- 100 g Nutella

Preparare
Incepem prin a face crocantul de nuci: Zaharul se pune la caramelizat intr-o craticioara, iar cand a devenit auriu, se adauga nucile taiate grosier. Se unge o farfurie cu unt iar amestecul de caramel se pune in farfurie si se lasa la racorit. Dupa racire, cu ajutorul unui blender se maruntesc. Albusurile impreuna cu zaharul tos se pun pe bain marie si se amesteca incontinuu pana la topirea zaharului.






The following two tabs change content below.
<
De cand ma stiu imi place sa imi petrec majoritatea timpului in bucatarie. In special imi place sa "prajituresc" 🙂 : fie ca ma inspir de pe bloguri,de pe grupul de "Retete de mamici" sau fie ca inventez diferite preparate, imi place sa le prezint intr-un mod cat mai apetisant si inedit. De aceea, va invit, dragilor, sa vedeti si realizarile mele in materie de bucatarie si imi doresc din tot sufletul sa fie pe placul vostru si de ce nu, sa incercati si retetele mele !
Latest posts by Anda Maria (see all)
- Socata – băutură terapeutică - 4 iunie 2015
- Oreo cake – tarta cu blat de biscuiti Oreo - 23 mai 2015
- Bezele surpriza - 18 mai 2015