Posted on 18 mai 2015 by Anda Maria in Deserturi, Retete
Ce ati spune sa ne indulcim in aceasta seara cu niste bezele surpriza, crocante, delicioase, umplute cu crema fina de ciocolata si crocant de zahar ars si nuci…?
Ei bine, nu se fac deloc greu!
Ingrediente
- 150 g albus
- 250 g zahar tos
- O lingurita rasa de amidon
- 150 g zahar pentru caramelizat
- O lingura nuci taiate grosier
- 100 g Nutella
Preparare
Incepem prin a face crocantul de nuci: Zaharul se pune la caramelizat intr-o craticioara, iar cand a devenit auriu, se adauga nucile taiate grosier. Se unge o farfurie cu unt iar amestecul de caramel se pune in farfurie si se lasa la racorit. Dupa racire, cu ajutorul unui blender se maruntesc. Albusurile impreuna cu zaharul tos se pun pe bain marie si se amesteca incontinuu pana la topirea zaharului.
Atentie! Albusurile nu trebuie sa fiarba – in momentul topirii zaharului se iau de pe aburi si se mixeaza la viteza maxima, pana cand fundul vasului este rece si albusurile devin o crema densa, care isi pastreaza forma.

Se adauga amidonul si se mai mixeaza pentru 3-4 minute.

Cu ajutorul unui pos se formeaza cosulete pt umplerea lor cu crocant de nuci sau se „umplu” bezelele cu crema de ciocolata ca in imagini.

Se coc la temperatura 100 grade timp de 60-70 minute.

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”] Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra
aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc! [/photo]