
Varza calita cu carne de porc
Astazi, langa supa crema de pui avem o mancare traditionala, varza calita la care am folosit pulpa si piept de porc si grasime de curcan.
Ingrediente
- 2 verze murate de marime medie
- 500 grame pulpa de porc
- 500 grame piept de porc
- grasime de pasare sau ulei
- o ceapa
- un ardei capia rosu
- sare, boia dulce, piper macinat, cimbru uscat, marar
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper negru
- 2-3 linguri de bulion
Preparare
Varza se taie marunt, iar daca este prea sarata se lasa inainte cateva ore in apa rece.
Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie pe jumatate si apoi fasii inguste.
Carnea (pulpa) se spala, se taie bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si boia.
Intr-o cratita punem la foc mic grasimea de pasare sau uleiul, punem folie de dafin si boabele de piper si punem ceapa la calit cateva minute.
Adaugam bucatile de carne (bucatile de pulpa si pipetul de porc) si le lasam sa se inabuse pana isi schimba culoarea.
Adaugam ardeiul rosu.
Varza o stoarcem bine si o amestecam cu cimbru, marar si boia.
Scoatem bucatile de piept, adaugam varza peste carne, le amestecam bine si lasam aproximativ 10 minute pe foc mic.
Adaugam bulionul si amestecam bine pentru a se distribui uniform.
Mai fierbem pe foc inca 10 minute, asezam deasupra bucatile de piept de porc, dupa care o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 120-150 minute (depinde de cat de tare este varza).
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018