Tort ROMELIA
Ingrediente
Pentru blat
- 4 oua
- 250 g zahar
- 5 linguri de otet
- 5 linguri apa rece
- 200 grame faina
Pentru crema
- 2 pachete unt,
- 500 grame zahar farin
- 5 galbenusuri
- 2 pachete cacao (200 grame)
Preparare
Blatul se face batand ouale cu zaharul, dupa care adaugam otetul, apa rece si faina, si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Bagam la copt.
Pentru crema:
Intr-un vas batem untul cu zaharul farin si adaugam galbenusurile.
Separat, in alt vas, punem cacao, peste care adaugam cate putina apa clocotita, pana se face ca o mamaliga. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza cu crema de dinainte. Apoi se adauga 5 albusuri batute spuma.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018