Tort inima cu blat umed, cu crema de ciocolata si kranz

Tort inima cu blat umed, cu crema de ciocolata si kranz

image_pdfimage_print

De curand am achizitionat o forma de tort in forma de inimioara de genul acesta si azi am decis sa o testez. La o forma noua, o reteta noua! Mai sunt cateva zile si se apropie nebunia Valentine’s Day si Dragobetele ! Unii dintre noi sarbatoresc aceste zile, asa ca m-am gandit ca e momentul potrivit pentru a va oferi o reteta noua de tort pe care sa-l savurati alaturi de Valentinii vostri.

Pentru blat umed (forma cu lungime de 25 cm)

Ingrediente

  • 335 grame faina
  • 375 grame zahar
  • 350 grame apa
  • 190 grame unt moale
  • 75 grame cacao
  • 3 oua
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite extract de vanilie

 

Preparare blat umed

Intr-un bol, amestecam 175 grame zahar (din cele 375 grame) cu cacaua. tort inima cu blat umed 02Punem apa la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere, o turnam peste amestecul de cacao si zahar. Amestecam pana se omogenizeaza foarte bine, apoi lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.tort inima cu blat umed 03

In acest timp, mixam untul cu restul de zahar, adica 200 grame , pentru 2-3 minute. tort inima cu blat umed 04Adaugam 1 ou si omogenizam, apoi punem 3 linguri de faina (amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu). tort inima cu blat umed 05

tort inima cu blat umed 06Adaugam si celelalte 2 oua, omogenizam bine, apoi punem restul de faina. tort inima cu blat umed 07

tort inima cu blat umed 08Mixam la viteza medie pana avem o compozitie omogena si densa. tort inima cu blat umed 09Peste acest amestec, punem compozitia de cacao, apa si zahar. tort inima cu blat umed 10Mixam la viteza mica-medie pana s-a omogenizat.tort inima cu blat umed 11

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si ungem o forma cu unt si tapetam cu faina.tort inima cu blat umed 12

Turnam compoztia in forma si o coacem aproximativ 55-60 minute (proba scobitorii).

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca putin apoi il scoatem din forma si-l punem pe un grilaj sa se raceasca. Este ideal sa se faca cu o zi inainte de pregatirea tortului.

Dupa racirea completa, se pune in folie de platic si se pastreaza intr-un loc racoros.

Crema de ciocolata si kranz

Ingrediente

  • 400 grame ciocolata (eu am folosit 200 grame ciocolata cul apte si 200 grame ciocolata neagra)
  • 300 ml smantana lichida
  • 200 grame crema de branza
  • Aproximativ 100 grame nuca caramelizata si zdrobita

Preparare crema

Intr-o craticioara, punem smantana pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. tort inima cu blat umed 15Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati si lasam 5-10 minute pana se inmoaie ciocolata,tort inima cu blat umed 17

Amestecam foarte bine pana cand ciocolata s-a topit. Pune crema la frigider pentru 2-3 ore. Cand crema s-a ingrosat, o scoatem de la frigider si oprim 200 grame pentru imbracarea tortului. Restul cremei se mixeaza impreuna cu crema de branza si vanilie pana avem o crema fina si spumoasa.

tort inima cu blat umed 20

tort inima cu blat umed 22

Asamblare

Cu un cutit bine ascutit, taiem blatul in 3 foi. tort inima cu blat umed 18
Pe un platou, asezam prima foaie de blat, punem jumatate din crema, presaram kranz.tort inima cu blat umed 23

Acoperim cu cea de-a 2-a foaie, punem crema si kranz., apoi ultima foaie. tort inima cu blat umed 24

tort inima cu blat umed 26Punem tortul la frigider pentru aproximativ o ora, apoi il acoperim cu crema oprita (atentie !!! aceasta nu o batem cu mixerul, o folosim ca atare).

tort inima cu blat umed 40

Pentru decor am mai folosit si aceasta Crema Swiss Meringue Buttercream

Ingrediente

  • 85 grame albusuri
  • 130 grame zahar
  • 170 grame unt la temperature camerei
  • Extract de vanilie
  • Putin colorant (optional)

 

Preparare

Punem un  vas cu putina apa la fiert. tort inima cu blat umed 28Amestecam albusurile cu zaharul si le punem deasupra cartitei cu apa. Atentie ca apa sa nu atinga fundul vasului cu albusuri !tort inima cu blat umed 29

Amestecam mereu, pana cand zaharul s-a topit si nu se mai simte.

Dam jos de pe foc, si mixam la viteza mare pana cand fundul vasului este rece. Inlocuim telul de la robot cu paleta . Incepem sa adaugam cate un cubulet de unt si mixam la viteza mica. Nu adaugam alt cubulet de unt, pana cand cel anterior nu este complet omogenizat.tort inima cu blat umed 30 La final punem vanilia si un praf   de sare.

tort inima cu blat umed 66

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort inima cu blat umed 60

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

tort inima cu blat umed 70

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)