
Tort inima cu blat umed, cu crema de ciocolata si kranz
De curand am achizitionat o forma de tort in forma de inimioara de genul acesta si azi am decis sa o testez. La o forma noua, o reteta noua! Mai sunt cateva zile si se apropie nebunia Valentine’s Day si Dragobetele ! Unii dintre noi sarbatoresc aceste zile, asa ca m-am gandit ca e momentul potrivit pentru a va oferi o reteta noua de tort pe care sa-l savurati alaturi de Valentinii vostri.
Pentru blat umed (forma cu lungime de 25 cm)
Ingrediente
- 335 grame faina
- 375 grame zahar
- 350 grame apa
- 190 grame unt moale
- 75 grame cacao
- 3 oua
- ½ lingurita praf de copt
- 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 lingurite extract de vanilie
Preparare blat umed
Intr-un bol, amestecam 175 grame zahar (din cele 375 grame) cu cacaua. Punem apa la fiert si cand ajunge la punctul de fierbere, o turnam peste amestecul de cacao si zahar. Amestecam pana se omogenizeaza foarte bine, apoi lasam compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.
In acest timp, mixam untul cu restul de zahar, adica 200 grame , pentru 2-3 minute. Adaugam 1 ou si omogenizam, apoi punem 3 linguri de faina (amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu).
Adaugam si celelalte 2 oua, omogenizam bine, apoi punem restul de faina.
Mixam la viteza medie pana avem o compozitie omogena si densa.
Peste acest amestec, punem compozitia de cacao, apa si zahar.
Mixam la viteza mica-medie pana s-a omogenizat.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si ungem o forma cu unt si tapetam cu faina.
Turnam compoztia in forma si o coacem aproximativ 55-60 minute (proba scobitorii).
Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca putin apoi il scoatem din forma si-l punem pe un grilaj sa se raceasca. Este ideal sa se faca cu o zi inainte de pregatirea tortului.
Dupa racirea completa, se pune in folie de platic si se pastreaza intr-un loc racoros.
Crema de ciocolata si kranz
Ingrediente
- 400 grame ciocolata (eu am folosit 200 grame ciocolata cul apte si 200 grame ciocolata neagra)
- 300 ml smantana lichida
- 200 grame crema de branza
- Aproximativ 100 grame nuca caramelizata si zdrobita
Preparare crema
Intr-o craticioara, punem smantana pe foc pana ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati si lasam 5-10 minute pana se inmoaie ciocolata,
Amestecam foarte bine pana cand ciocolata s-a topit. Pune crema la frigider pentru 2-3 ore. Cand crema s-a ingrosat, o scoatem de la frigider si oprim 200 grame pentru imbracarea tortului. Restul cremei se mixeaza impreuna cu crema de branza si vanilie pana avem o crema fina si spumoasa.
Asamblare
Cu un cutit bine ascutit, taiem blatul in 3 foi.
Pe un platou, asezam prima foaie de blat, punem jumatate din crema, presaram kranz.
Acoperim cu cea de-a 2-a foaie, punem crema si kranz., apoi ultima foaie.
Punem tortul la frigider pentru aproximativ o ora, apoi il acoperim cu crema oprita (atentie !!! aceasta nu o batem cu mixerul, o folosim ca atare).
Pentru decor am mai folosit si aceasta Crema Swiss Meringue Buttercream
Ingrediente
- 85 grame albusuri
- 130 grame zahar
- 170 grame unt la temperature camerei
- Extract de vanilie
- Putin colorant (optional)
Preparare
Punem un vas cu putina apa la fiert. Amestecam albusurile cu zaharul si le punem deasupra cartitei cu apa. Atentie ca apa sa nu atinga fundul vasului cu albusuri !
Amestecam mereu, pana cand zaharul s-a topit si nu se mai simte.
Dam jos de pe foc, si mixam la viteza mare pana cand fundul vasului este rece. Inlocuim telul de la robot cu paleta . Incepem sa adaugam cate un cubulet de unt si mixam la viteza mica. Nu adaugam alt cubulet de unt, pana cand cel anterior nu este complet omogenizat. La final punem vanilia si un praf de sare.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018