Tort diplomat cu ananas si portocala

Tort diplomat cu ananas si portocala

image_print

Acest tort este facut cu mare drag pentru un baietel tare dragalas la rugamintea mamicii  lui, pentru aniversarea a 2 luni de viata !  La multi ani, David Andrei !tort diplomat036

De data aceasta, am ales sa fac tortul diplomat cu ananas si portocala, cu blat de pandispan, ci nu cu  piscoturi.

Am facut doua foi de blat , dupa urmatoarea reteta:

Blatul

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • ½ lingurita ulei
  • 3 linguri de faina.

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam cu hartie de copt o forma de tort  cu pereti detasabili cu diametrul de 22-23 cm.tort diplomat023

In vasul mixerului, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat.tort diplomat003 Cand bezeaua este tare si zaharul nu se mai simte, adaugam galbenusurile si mixam cateva minute la viteza medie-mare, apoi uleiul si faina treptat, amestecand usor cu un tel sau o spatula.tort diplomat037

tort diplomat019

tort diplomat033

tort diplomat040

Punem compozitia in tava pregatita si dam la cuptor la 180 pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand se rumeneste usor deasupra.tort diplomat002

La fel procedam si cu a 2-a foaie de blat.

Lasam blaturile  sa se raceasca apoi preparam crema diplomat.tort diplomat008

Crema

Ingrediente

  • 2 oua + 2 galbenusuri
  • 200 grame zahar
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 500 g frisca batuta cu 4 linguri de zahar pudra vanilat
  • 25 g gelatina granule
  • Putina coaja rasa de portocala
  • Esenta de vanilie, portocala dupa gust
  • O conserva de compot de ananas
  • O portocala decojita

Preparare crema

Fructele le  taiem bucatele mici si le punem la scurs intr-o sita. Sucul de ananas il folosim la insiropat blatul.tort diplomat034

Gelatina o punem la hidratat in apa  rece.tort diplomat001

Intr-o cratita, punem ouale cu zahar, amidon si omogenizam bine. tort diplomat027Adaugam laptele treptat si coaja de portocala.
Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, spuma de deasupra dispare. Atentie! Nu o tineti mai mult pentru ca riscati sa se taie!tort diplomat005Oprim focul adaugam esentele  si o lasam sa se raceasca pentru aproximativ 10-15 minute, apoi  adaugam gelatina topita pe  baie de aburi si omogenizam foarte bine.

tort diplomat018Lasam crema sa se raceasca la temperatura camerei. In acest timp, batem frisca cu cele 4  linguri de zahar pudra. tort diplomat010

tort diplomat012Cand crema s-a racit, o adaugam cate putin in frisca si mixam la viteza mica-medie, pana incorporam toata crema.tort diplomat006

Asamblare

Tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara peretii formei  de 22-23 cm.

Asezam prima foaie de blat  si o insiropam usor cu zeama de compot de ananas.tort diplomat008Turnam un strat de crema, presaram fructe si dam la congelator cateva minute, pana prinde o pojghita deasupra. Scoatem forma, punem restul de crema si fructe si punem tortul la congelator din nou pentru cateva minute. De data aceasta, trebuie sa fie un pic mai tare, pentru ca blatul de deasupra sa nu se scufunde in crema.

Asadar, cand crema s-a intarit destul de bine, punem si cel de-al 2-lea blat si insiropam usor. Punem tortul la frigider pentru minim 4 ore, sau cel mai indicat peste noapte.tort diplomat022Cand tortul este inchegat, scoatem inelul si decoram.tort diplomat017

Pentru décor eu am folosit 200 grame frisca batuta cu 2 linguri de zahar pudra. Am imbracat tortul, am dat la rece aproximativ 30 de minute, apoi am pregatit glazura oglinda colorata. Reteta pentru glazura oglinda o gasiti aici.

tort diplomat014

tort diplomat024

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]tort diplomat007

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.