Tort cu piersici si cremă de zahar ars

Tort cu piersici si cremă de zahar ars

image_print

Daca aveti chef si pofta de un desert foarte gustos si mai ales racoros, va recomand acest tort cu piersici si crema de zahar ars. Este un tort usor de pregatit din  ingrediente care le  avem cu totii in casa.tort cu piersici si crema de zahar ars 104

Sa trecem la treaba !

Ingrediente

  • 4-5 piersici mari ( nici tari, nici moi, coapte cat sa se poata taia frumos)
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • cirese din dulceata
  • 50 g unt (eu folosesc )

tort cu piersici si crema de zahar ars 10

Preparare

Intr-o cratita cu diametrul de 22-24 cm punem zaharul si apa.

tort cu piersici si crema de zahar ars 38

Caramelizam zaharul pana cand acesta prinde o culoare aurie-aramie. Mare grija sa nu se arda prea tare, altfel va deveni amarui.

Intindem caramelul foarte bine pe peretii cratitei si lasam sa se intareasca caramelul.

11800813_1035615023139302_768092144_oPreincalzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Spalam piersicile, le decojim, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

tort cu piersici si crema de zahar ars 56

Asezam piersicile in cratita cu caramel cu scobitura in sus.

In fiecare jumatate de piersica punem putin unt si o cireasa din dulceata.

tort cu piersici si crema de zahar ars 43Punem cratita la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Cat timp piersicile stau la cuptor, pregatim crema de zahar ars.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 1 ½ lingura de amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 litru de lapte 3,5% grasime
  • un praf de sare

Preparare

Laptele il punem la fiert impreuna  cu zaharul bourbon, apoi il lasam sa se racoreasca putin.

Intr-un vas, batem putin ouale cu un praf de sare.

tort cu piersici si crema de zahar ars 41Adaugam zaharul si mixam cateva minute, apoi punem amidonul si  omogenizam.

tort cu piersici si crema de zahar ars 42Turnam laptele peste ouale frecate cu zahar, apoi trecem amestecul printr-o sita pentru a obtine o crema fina.

tort cu piersici si crema de zahar ars 55

Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, scoatem cratita din cuptor si turnam usor amestecul pentru crema de zahar ars.

tort cu piersici si crema de zahar ars 07Acoperim cratita cu folie de aluminiu si o asezam  deasupra unui alt vas  (la bain-marie).

tort cu piersici si crema de zahar ars 45Punem la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Aici depinde de cat de tari sunt piersicile. Cel mai bine este sa facem testul scobitorii. Aceasta trebuie sa iasa curata din  crema de zahar ars, si sa patrunda usor persica.

Cand crema este gata, punem deasupra un blat de pandispan pregatit astfel :

Ingrediente blat de pandispan

  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita de ulei
  • un praf de sare
  • putina zeama de lamaie
  • 3 ½ linguri de faina

Preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile  le batem spuma impreuna cu putina sare si zeama de lamaie. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand zaharul se dizolva si bezeaua este ferma.

tort cu piersici si crema de zahar ars 23

Galbenusurile le incorporam pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam lingurita cu  ulei. Mixam 2-3 minute, dupa care incorporam faina cu ajutorul unui tel.  Amestecam usor, de jos in sus.

Cand crema de zahar ars este gata in cuptor, scoatem cratita si punem deasupra  cremei compozitia  de blat.

tort cu piersici si crema de zahar ars 24 Nivelam foarte bine si dam din nou la cuptor, de data aceasta fara folie de aluminiu. Coacem pentru aproximativ 20-25 de minute (facem testul scobitorii).

tort cu piersici si crema de zahar ars 13

Cand blatul este si el copt, scoatem cratita din cuptor si lasam tortul sa se raceasca in forma. Cand acesta s-a racit, desprindem usor marginile tortului, punem deasupra cratitei un platou cu marginile un pic ridicate (deoarece va curge sirop) si rasturnam rapid cratita.

Punem tortul la frigider pentru cel putin 6-7 ore, sau cel mai bine peste noapte, pentru ca aromele sa se intrepatrunda foarte bine.

Pentru decor :

Ingrediente

  • 400 grame frisca batuta

Decorare

Cu ajutorul unui pos si un dui am decorat tortul cu trandafirasi si bucatele de piersica.

tort cu piersici si crema de zahar ars 28

Se serveste rece si cu mare pofta !!!

tort cu piersici si crema de zahar ars 206

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort cu piersici si crema de zahar ars 106

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.