tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata si nuci caramelizate

Tort cu crema de ciocolata si nuci caramelizate

image_print

Din blatul pe care l-am facut aici, dar fara cacao am facut astazi un tort pe care l-am umplut cu doua straturi de crema de ciocolata in care am pus nuci caramelizate si un strat de mousse de ciocolata, iar pe deasupra l-am ornat cu o pasta de zahar pe care am pus decor de frisca si butter cream cu capsuni.

tort crema de ciocolata 059

Am folosit acest blat, pe care l-am facut cu o zi inainte:

tort crema de cioco 009

Ingrediente crema de ciocolata si nuci caramelizate

  • 3 galbenusuri si 2 oua intregi
  • 250 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • O lingura de faina sau amidon
  • 200 grame unt (recomand mereu acest unt de foarte buna calitate)
  • 50 grame cacao
  • Esenta de rom
  • 2 maini de nuci
  • 5 linguri de zahar

Preparare nuci caramelizate

Mai intai pregatim nucile caramelizate. Intr-o cratita punem la caramelizat cele 5 linguri de zahar cu doua linguri de apa.

Caramelizam zaharul pana are o culoare aurie, usor bruna, adaugam nucile, omogenizam pana cand zaharul se prinde de nuci.

tort crema de ciocolata 028

Oprim focul si punem nucile pe un capac de lemn uns cu ulei.

tort crema de ciocolata 029

Lasam sa se raceasca.

tort crema de ciocolata 035

Dupa ce s-a racit, desprindem nuca cu ajutorul unui cutit si o macinam la blender.

tort crema de ciocolata 036

Preparare crema de ciocolata

Intr-o cratita punem ouale intregi si galbenusurile, un praf de sare si zaharul.

tort crema de ciocolata 030Batem cu mixerul pana avem o crema spumoasa.

tort crema de ciocolata 031

Intre timp punem pe foc o cratita cu apa, umpluta pe sfert.

Peste ouale batute adaugam faina sau amidonul, laptele si omogenizam.

tort crema de ciocolata 032

Punem cratita deasupra celei cu apa si fierbem la bain marie amestecand incontinuu.

tort crema de ciocolata 033

Aici va trebui sa aveti ceva rabdare pentru ca va dura ceva pana compozitia se va lega. (aproximativ 25-30 de minute).

tort crema de ciocolata 034

Crema nu se va ingrosa foarte tare, va fi ca o smantana care curge.

O dam jos de pe foc si o lasam la racit.

Pana cand crema se raceste, frecam untul aflat la temperatura camerei cu 50 grame de cacao cernuta.

tort crema de ciocolata 037

Cand crema s-a racit, incepem sa o adaugam in crema de unt, lingura cu lingura, pana cand o incorporam pe toata.

tort crema de ciocolata 040

La final adaugam esenta de rom si nuca pralinata.

tort crema de ciocolata 041

Ingrediente mousse de ciocolata

  • 200 grame ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida (eu am folosit-o pe aceasta)

Preparare mousse de ciocolata

Rupem ciocolata bucati mici, incalzim smantana la foc mic, fara a o aduce la punctul de fierbere.

tort crema de ciocolata 019

Punem ciocolata in smantana si omogenizam bine.

tort crema de ciocolata 020

O dam la rece pana se intareste putin dupa care o batem cu mixerul pana obtinem o crema fina si spumoasa.

tort crema de ciocolata 022

Daca trece prea mult timp pana la asamblarea tortului, putem sa o mai mixam putin pana ajunge din nou la consistenta anterioara.

tort crema de ciocolata 046

La decorare am folosit o reteta de pasta de zahar pe care am gasit-o pe torturilelissei.blogspot.com, iar pentru insiropare am folosit un sirop de apa, zahar si esenta de rom.

tort crema de ciocolata 047

 

Ingrediente pasta de zahar

  • o lingura de gelatina granule
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina RAMA
  • 2 linguri de miere
  • 450 grame zahar pudra

Preparare pasta de zahar

Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e topita gelatina se adauga margarina si mierea si se amesteca usor pana se dizolva.

tort crema de cioco 001

Se pune zahar pudra intr-un castron, am pus pentru inceput 400g, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

tort crema de cioco 003

Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

tort crema de cioco 004

Se pune in folie si se lasa la rece.

Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin; trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Se presara putin zahar pe masa de lucru ,se intinde, se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte, adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.

tort crema de ciocolata 049

Se niveleaza cu grija.

tort crema de ciocolata 051

 

tort crema de ciocolata 058

Pofta buna!

 

tort crema de ciocolata 070

 

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)