Tort cu blat de cacao și cremă de zmeură — Alina's Cuisine

Tort cu blat de cacao și cremă de zmeură

Tort cu blat de cacao și cremă de zmeură

image_pdfimage_print

Acest tort cu cremă de zmeură, pregătit pentru un băiețel care tocmai a împlinit 6 ani, conține aceeași cremă de zmeură pe care am folosit-o la rețeta de Paris-Brest și pe care am explicat-o și la rubrica de ”compoziții de tort”.

tort cu crema de zmeura 067

Pentru acest tort avem nevoie de:

blat tort 30

 

  • acest blat de tort cu cacao, cu diametrul de 26 cm,
  • jeleu de zmeura,
  • sirop de capuccino  de ciocolata,
  • crema de  zmeura,
  • glazura de ciocolata.

Ingrediente sirop de capuccino

  • 750 ml apa
  • 250-300 g zahar
  • 3 plicuri capuccino de ciocolata.

Preparare sirop de capuccino

tort cu crema de zmeura 014

Se  pun toate la fiert  la foc mic. Dupa ce a dat in clocot mai fierbem 2-3 minute. Lăsăm sa se răcească.

Ingrediente jeleu de zmeură

  • 350 g zmeura
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri apa
  • 1/2 plic gelatina rosie pentru decor Dr. Oetker

Preparare

Intr-o cratita, punem pe foc mediu zmeura, zaharul si apa.  Amestecam din cand in  ele.

paris brest cu zmeura 026Cand fructele  s-au inmuiat si siropul  a inceput sa se ingroase un pic, oprim focul si trecem amestecul prin sita pentru a inlatura semintele.

paris brest cu zmeura 027

Siropul si piureul ramas le  amestecam si le punem intr-o craticioara mica din  nou pe foc.

Adaugam gelatina  dizolvata in cateva linguri de apa.

Omogenizam foarte bine, si mai fierbem aproximativ un minut. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Cand jeleul s-a racit, preparam crema de zmeură.

Ingrediente cremă de zmeură

  • 700 g frisca lichida (am folosit aceasta La Dorna)
  • 450 g mascarpone (de exemplu aceasta)
  • 325 g zahar pudra
  • 20 g gelatina

Preparare cremă de zmeură

Gelatina o punem la hidratat in apă rece.

tort cu crema de zmeura 000

Intr-un bol, punem mascarpone si-l mixam impreuna  cu zaharul pudra si jeleul de zmeura, 2-3 minute.

tort cu crema de zmeura 002

tort cu crema de zmeura 003

tort cu crema de zmeura 005

In alt bol, mixam frisca lichida, pana  incepe sa prinda consistenta, apoi o adaugam in crema de mascarpone si zmeura. Mixam la viteza maxima pana cand crema devine spumoasa (cateva minute, sau mai putin, depinde cat de mult a fost batuta frisca inainte).

tort cu crema de zmeura 007

tort cu crema de zmeura 010

Gelatina o topim la  microunde timp de 10 secunda, o amestecam cu cateva linguri de crema, apoi o incorporam in toata cantitatea de crema.

Asamblare

Blatul de tort il taiem in 4 foi (in cazul meu). Oprim cateva linguri de crema pentru decor.

Pe un platou asezam un inel de tort, asezam prima foaie de blat in interiorul inelului,  o insiropam, punem un strat de crema, acoperim si a doua foaie de blat, din nou insiropam, ungem cu crema, si continuam pana epuizam foile de blat si crema.

tort cu crema de zmeura 013

tort cu crema de zmeura 015

tort cu crema de zmeura 016

tort cu crema de zmeura 017

Punem tortul la rece 2-3 ore, dupa care inlaturam inelul cu atentie.

tort cu crema de zmeura 024

Pentru decor:

Ingrediente glazură de ciocolată

tort cu crema de zmeura 028

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida.

Preparare glazură de ciocolată

Intr-o cratita, se pune pe foc frisca lichida.

tort cu crema de zmeura 027Cand a dat primul clocot, oprim focul si adaugam ciocolata rupa bucati. Lasam asa, fara sa amestecam timp de 15 minute.tort cu crema de zmeura 029

Dupa 15 minute, amestecam cu o spatula pentru a omogeniza compozitia. Lasam sa se tempereze 10 minute, apoi turnam glazura deasupra tortului si-l punem la frigider pana cand glazura se intareste.

tort cu crema de zmeura 032

tort cu crema de zmeura 034

Pentru decor am mai  folosit zmeura proaspata, fluturasi de ciocolata alba si neagra.

tort cu crema de zmeura 050

Fiecare poate decora asa cum este inspirat de moment !

Este un tort foarte racoros, apreciat de copii, dar si de parinti.

Poftă bună!

tort cu crema de zmeura 047

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)