1

Tort aperitiv cu somon afumat

Acest tort  aperitiv cu somon afumat este foarte gustos si foarte usor de preparat, iar pe o masa festiva va atrage privirile cu siguranta.

Ingrediente

tort aperitiv cu somon afumat 002

  • 200 g somon afumat (pentru adeptii BIO recomand acest somon)
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • o cutie de  porumb conserva (mica)
  • 1 ardei rosu
  • 200 grame de crema  de branza (eu am folosit aceasta HOCHLAND cu verdeata)
  • paine feliata
  • maioneza

tort aperitiv cu somon afumat 040

Preparare

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca, se  taie cubulete si se amesteca cu maioneza, cat sa se lege putin.

tort aperitiv cu somon afumat 004

tort aperitiv cu somon afumat 010

Morcovii se pun la fiert in alt vas, se lasa la racit si se taie cubulete  si se amesteca si ei cu putina maioneza.

tort aperitiv cu somon afumat 003

tort aperitiv cu somon afumat 011

Pe un platou asezam un rand de felii de paine si le ungem cu un strat mai   gros de crema de branza.

tort aperitiv cu somon afumat 007

tort aperitiv cu somon afumat 012

Adaugam un strat  de morcovi, ardei taiat cubulete, ceapa taiata solzisori subtiri, cartofi, maioneza si bucatele de somon.

tort aperitiv cu somon afumat 013

tort aperitiv cu somon afumat 014

tort aperitiv cu somon afumat 015

tort aperitiv cu somon afumat 016

tort aperitiv cu somon afumat 018Punem din nou un strat de felii de paine unse cu branza. Continuam cu urmatoarele straturi asa cum am procedat anterior.tort aperitiv cu somon afumat 019

tort aperitiv cu somon afumat 020

tort aperitiv cu somon afumat 021

La final imbracam tortul aperitiv cu un strat de maioneza.

tort aperitiv cu somon afumat 027

Eu am decorat cu  frunze de ceapa verde, marar, masline.

tort aperitiv cu somon afumat 032

Pofta buna!

tort aperitiv cu somon afumat 045

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]