Supa crema de rosii cu crutoane

Supa crema de rosii cu crutoane

image_print

Pentru pranzul de azi, la felul I avem o supa foarte usoara si sanatoasa: supa crema de rosii cu crutoane.

idei de pranz 47

Ingrediente

  • 1 litru suc de rosii
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia rosii
  • o telina mica
  • 3 morcovi
  • un pastarnac
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml smantana lichida pentru gatit (de exemplu )
  • sare, piper, oregano, menta, busuioc
  • 2 catei de usturoi

Preparare

Legumele se curata si se taie, dar nu foarte marunt.

Intr-o cratita punem la foc mic uleiul de masline si adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul.

idei de pranz 10

Le calim 2-3 minute, dupa care adaugam si ardeiul rosu.

idei de pranz 11

Continuam sa le calim inca 2-3 minute, dupa care adaugam apa pana la jumatatea cratitei.

Fierbem legumele pana cand se inmoaie, dupa care cu ajutorul unei site scurgem zeama din supa.

idei de pranz 17

Pasam cu blenderul legumele si pasta obtinuta o punem din nou in cratita in care am fiert legumele.

idei de pranz 20

Adaugam sucul de rosii si subtiem cu zeama de la legumele fierte, pana cand ajungem la consistenta dorita.

Adaugam sare dupa gust, cateii de usturoi pisati si mirodeniile.

idei de pranz 23

Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam smantana lichida pe care o incalzim cu cateva linguri din supa pentru a nu se branzi in momentul in care o adaugam in cratita.

idei de pranz 25

Mai tinem la foc mic aproximativ 3-4 minute.

idei de pranz 41

Se serveste cu crutoane.

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.