Strudel cu mere — Alina's Cuisine

Strudel cu mere

Strudel cu mere

image_pdfimage_print

Dragile mele, de cateva zile toamna si-a intrat in drepturi depline. Vedetele sezonului –  merele –sunt preferatele mele atunci cand ma gandesc la un desert potrivit anotimpului rece.

Cu cateva zile in urma am primit din partea echipei de la Dr. Oetker noile arome din gama Premium, pe care abia asteptam sa le testez.  Aceasta esenta de vanilie de Madagascar este deosebit de fina si aromata si a completat de minune aroma de mere si scortisoara.  Va recomand cu incredere sa o incercati si voi!

Asadar, cum deja aveam foile pregatite cu 2 zile in urma(cand am pregatit merdenele), am trecut la treaba si sa pregatesc strudel cu mere.  De data aceasta, am vrut o altfel de umplutura, nu cea clasica cu mere razuite si calite. Am ales sa folosesc o reteta de umplutura folosita la “american apple pie” – placinta americana. Este senzationala!

Foile se pregatesc dupa aceasta reteta de foi de merdenele. Foile sunt excelente. Le puteti pastra  cateva zile in frigider sau le puteti congela si folosi cand aveti pofta de ceva bun si sunteti in criza de timp. Din  reteta vor iesi 9-10 bucati de aluat.

Eu am avut 3 pachetele de aluat ramase de la pregatirea merdenelelor de zilele trecute.

Asadar, cantitatile pentru umplutura sunt date pentru 3 rulouri. Daca doriti sa faceti mai mult, dublati sau triplati cantitatile.

strudel-cu-mere025-copy

Umplutura  cu mere

Ingrediente

  • 180 ml apa
  • 75 grame zahar + 40 grame zahar
  • 1 ½ lingurita cu scortisoara macinata
  • 30 grame amidon + 45 ml apa
  • 400 grame mere curatate si taiate cubulete
  • 1 lingurita esenta de vanilie de Madagascar sau 1 plic zahar vanilat bourbon

Preparare

Intr-o cratita, punem la fiert apa (180 ml) cu  zaharul (75 gr) si scortisoara.

strudel-cu-mere007Separat, amestecam 40 grame zahar cu amidonul  si 45 ml apa pana se omogenizeaza.

strudel-cu-mere006Adaugam acest amestec peste cel  cu scortisoara si amestecam in continuu.

strudel-cu-mere008

strudel-cu-mere009Fierbem compozitia pana se ingroasa, apoi adaugam merele taiate cubulete si oomogenizam.strudel-cu-mere010

strudel-cu-mere012 Le lasam sa fiarba la foc mic-mediu aproximativ 5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Preincalzim cumptorul la 210 grade. Intr-o tava punem hartie de copt si ungem cu putin ulei.

Scoatem de la frigider un pachetel de aluat, si-l intindem pe masa unsa cu ulei.

strudel-cu-mere014

La inceput, aluatul  se intinde cu sucitorul, apoi cu mana sau cum va descurcati mai bine. Important este ca foaia sa fie foarte subtire intinsa.
strudel-cu-mere015

Partea foii aflata spre noi se indoaie putin (cam o latime de 4 degete), pentru a fi mai usor de rulat cand punem umplutura.

strudel-cu-mere016

Intindem  umplutura de mere si incepem sa rulam, cu grija, pentru a nu rupe foaia.

strudel-cu-mere017

Punem ruloul in tava pregatita. Procedam la fel cu fiecare rulou in parte. Inainte de a pune tava la cuptor, le ungem deasupra cu putin ulei. Optional, le puteti portiona inainte de coacere. (crestati usor aluatul cu un cutit cu lama subtire).

strudel-cu-mere018

Punem tava la cuptor si coacem pana cand strudelele capata o culoare  auriu-aramie.

strudel-cu-mere021

Dupa ce s-au copt, le lasam putin sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar farin.

 

Pot sa va spun doar atat: a fost prea putin pentru cat de bune sunt! Data viitoare, sigur fac cantitate dubla!

strudel-cu-mere002-copy

Pofta buna si spor la treaba!

strudel-cu-mere030-copy

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)