Sos de roșii cu usturoi – lutică
Această rețetă de sos de roșii cu usturoi – lutică, cum i se mai zice în partea de sud a României, este perfectă lângă un pui la grătar, dovlecei pane, ardei copți.
Are o savoare deosebită și este și foarte sănătoasă.
Ingrediente
- 8-9 roșii bine coapte
- 5-6 căței de usturoi, după gust
- sare
- o lingură de ulei de măsline
Preparare
Roșiile se coc pe grătarul încins, până sunt bine pătrunse, după care le lăsăm să se răcorească puțin, le decojim și le pasăm cu o furculiță sau cu blender.
Adăugăm usturoiul presat, sare după gust și o lingură de ulei de măsline.
Deasupra se presară pătrunjel proaspăt tocat.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018