
Sos Bechamel
Ingrediente sos Bechamel
- 1 litru lapte
- 100 grame unt gras
- 80 grame făină
- sare, piper, nucșoară
- 50 grame parmezan răzuit
Preparare sos Bechamel
Într-o cratiță punem laptele la încălzit.
În altă cratiță punem untul la topit pe foc mic.
Când untul este topit, adăugăm toată făina odată și amestecăm rapid până se omogenizează bine și nu avem cocoloașe.
Laptele cald se adaugă peste untul amestecat cu făină, puțin, câte puțin, amestecând în continuu.
După ce amestecul s-a omogenizat adăugăm sare, piper, nucșoară, după gust.
Fierbem sosul 5-6 minute, adăugăm parmezanul și omogenizăm bine până când avem un sos cremos, fără cocoloașe.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018