Sos Bechamel

Sos Bechamel

image_print

Ingrediente sos Bechamel

  • 1 litru lapte
  • 100 grame unt gras
  • 80 grame făină
  • sare, piper, nucșoară
  • 50 grame parmezan răzuit

Preparare sos Bechamel

Într-o cratiță punem laptele la încălzit.

În altă cratiță punem untul la topit pe foc mic.

lasagna bolognese 006

Când untul este topit, adăugăm toată făina odată și amestecăm rapid până se omogenizează bine și nu avem cocoloașe.

lasagna bolognese 007

lasagna bolognese 009

Laptele cald se adaugă peste untul amestecat cu făină, puțin, câte puțin, amestecând în continuu.

lasagna bolognese 011

După ce amestecul s-a omogenizat adăugăm sare, piper, nucșoară, după gust.

lasagna bolognese 012

Fierbem sosul 5-6 minute, adăugăm parmezanul și omogenizăm bine până când avem un sos cremos, fără cocoloașe.

lasagna bolognese 014

lasagna bolognese 016

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.