Soffioni abruzzessi

Soffioni abruzzessi

Soffioni abruzzessi (un dulce specific Pastelui la italieni)

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Soffioni abruzzessi”]

Ingrediente

Aluat:

  • 300 g faina
  • 2oua + 1 galbenus
  • 80 g zahar
  • 50 g ulei

Se amesteca toate, cand incepe sa se omogenizeze se pune aluatul pe blatul de lucru si se framanta pana arata ca o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana pregatim umplutura.Umplutura:

  • 400 g ricotta
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie.

Preparare

Ricotta se pune intr-o sita la scurs cam cu o ora inainte sa incepem sa pregatim aluatul.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le batem cu zaharul pana avem o crema spumoasa, apoi adaugam ricotta si coaja de lamaie. Omogenizam usor cu o spatula.

Batem albusurile spuma si le incorporam in branza cu galbenusuri.

Intindem foaie, taiem patrate cu laterala de 10 cm si le punem in forma de briose.

Punem umplutura si apropiem colturile fara a le uni.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 30 de min, apoi la 170 de grade Celsius penru inca 35 min.

Se pudreaza.

Pentru asamblare va atasez link-ul de unde am preluat reteta.


 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*