Quiche lorraine cu praz - Alina's Cuisine

Quiche lorraine cu praz – pentru ca e buuuun!!!

Quiche lorraine cu praz – pentru ca e buuuun!!!

image_pdfimage_print

QUICHE LORRAINE CU PRAZ

Trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de quiche lorraine cu praz, este o idee de pranz, este foarte satioasa si deosebit de savuroasa.

quiche lorraine 3

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g faina,
  • 200g branza razuita,
  • 200 g unt 80% grasime.

quiche lorraine 2

Preparare

Se framanta un aluat si se pune la frigider in folie.

quiche lorraine 4

Ingrediente pentru umplutura

  •  5-6 fire de praz,
  • 2 cartofi medii dati pe razatoarea mica,
  • 1 ardei rosu taiat cubulete,
  • 100 g bacon, 1 cutie de ciuperci.

Preparare umplutura

Se pune intr-o tigaie incapatoare ulei, se pune baconul taiat feliute mici, apoi prazul (partea alba mai mult) taiat rondele subtiri si se lasa la calit pana se inmoaie prazul. Se adauga ardeiul rosu, cartofii, si ciupercile. Se mai tine cca 5 min pe foc Se condimenteaza cu sare, piper, nucosra. Separat se bat 4 oua si se amesteca cu 200 ml smantana linchida pt gatit (eu am folosit La Dorna). Se rade cascaval 150 g. 

Asamblare

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie cu grosimea de cca 5 mm .

Eu am avut forma de 29 cm si mi-a ajuns aluatul sa tapetez si marginile formei. Se inteapa cu furculita din loc in loc se pune deasupra o foaie de hartie de copt si se aseaza deasupra o alta tava, pentru a-si pastra forma.

Se coace 15-20 de minute, se socate din cupto, se inlatura tava de deasupra si hartia de copt, dupa care se presara pesmet, se pune o parte din cascavalul razuit , apoi compozitia din tigaie.

image036


Deasupra se toarna amestecul de oua cu smantana, si se pune si restul de cascaval. Se decoreaza cu masline, rosii, …

image038

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 g pana se rumeneste frumos.

image039

Succes si pofta buna!

image048

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)