Prajitura Snikers

Prajitura Snikers

image_print

Ieri am am avut pofta de o prajitura mai aparte.

Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca si daca mai contin si caramel si ciocolata, atunci combinatia este excelenta!

Asa ca am decis: Prajitura Snickers sa fie!

Am adaptat aceasta reteta dupa una gasita pe site-ul miremirc.ro.

Blat

Ingrediente

    • 8 albusuri
    • 250 grame zahar
    • 250 grame nuca macinata
    • 5 linguri  faina
    • 1 plic praf de copt
    • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon (acesta, nu zahar vanilinat)

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o forma cu dimensiunile 23×35.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. prajitura snikers 02

prajitura snikers 03

Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si continuam sa mixam pana avem o bezea ferma si zaharul este complet dizolvat.prajitura snikers 04

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu un tel sau o spatula pana se omogenizeaza.prajitura snikers 05

prajitura snikers 06

prajitura snikers 08

Turnam compozitia in tava si o  coacem pentru aproximativ 20-25 minute.

prajitura snikers 09

prajitura snikers 10

Lasam blatul sa se raceasca.

Glazura de ciocolata alba

Ingrediente

    • 200 grame ciocolata alba
  • 4 linguri ulei

Preparare

Ciocolata se rupe bucati , se amesteca cu uleiul si se topeste la bain-marie.prajitura snikers 15
Intindem ciocolata peste blatul de nuca si o dam la frigider pana se intareste ciocolata (eu m-am grabit putin si s-au intrepatruns putin straturile).prajitura snikers 16

Crema caramel

Ingrediente

    • 8 linguri de zahar
    • 250 grame unt
    • 8 galbenusuri
    • 7 linguri zahar
    • 1 lingurita extract de vanilie
    • 1 praf de sare (optional, daca doriti un caramel cu o tenta sarata)
  • 300 grame alune de padure (puteti inlcui cu nuci sau arahide).

Preparare

Galbensurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pana obtinem o compozitie foarte cremoasa si deschisa la culoare.prajitura snikers 18

8 linguri de  zahar se caramelizeaza la foc mic-mediu apoi se adauga untul. Amestecam foarte bine pana cand untul este complet incorporat.prajitura snikers 20

Adaugam galbeusurile mixate cu zaharul  si continuam sa amestecam.prajitura snikers 21 Fierbem crema aproximativ 5 minute, oprim focul si adaugam alunele de padure, vanilia si sarea (optional).prajitura snikers 22

Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, dar avem grija sa amestecam in ea din cand in cand.prajitura snikers 23

Scoatem tava de la frigider si punem crema caramel peste cicolata alba.

prajitura snikers 24

Punem din nou tava la frigider pana se intareste crema.

Glazura de ciocolata

Ingrediente

    • 200 grame ciocolata cu lapte
    • 30 grame unt
  • 3 linguri lapte

Preparare

Ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu unt si lapte.

prajitura snikers 26

Topim la foc mic pana cand avem o glazura omogena. Lasam putin sa sa racoreasca, apoi intindem glazura peste caramel.prajitura snikers 01

Dam tava la frigider pana cand glazura se intareste.

Este cel mai bine sa o pregatim cu o zi inainte de servire!

prajitura snikers 30

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

prajitura snikers 39

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.