Prajitura Snikers
Ieri am am avut pofta de o prajitura mai aparte.
Imi plac foarte mult prajiturile cu nuca si daca mai contin si caramel si ciocolata, atunci combinatia este excelenta!
Asa ca am decis: Prajitura Snickers sa fie!
Am adaptat aceasta reteta dupa una gasita pe site-ul miremirc.ro.
Blat
Ingrediente
-
- 8 albusuri
-
- 250 grame zahar
-
- 250 grame nuca macinata
-
- 5 linguri faina
-
- 1 plic praf de copt
-
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat bourbon (acesta, nu zahar vanilinat)
Preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o forma cu dimensiunile 23×35.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si continuam sa mixam pana avem o bezea ferma si zaharul este complet dizolvat.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu un tel sau o spatula pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava si o coacem pentru aproximativ 20-25 minute.
Lasam blatul sa se raceasca.
Glazura de ciocolata alba
Ingrediente
-
- 200 grame ciocolata alba
- 4 linguri ulei
Preparare
Ciocolata se rupe bucati , se amesteca cu uleiul si se topeste la bain-marie.
Intindem ciocolata peste blatul de nuca si o dam la frigider pana se intareste ciocolata (eu m-am grabit putin si s-au intrepatruns putin straturile).
Crema caramel
Ingrediente
-
- 8 linguri de zahar
-
- 250 grame unt
-
- 8 galbenusuri
-
- 7 linguri zahar
-
- 1 lingurita extract de vanilie
-
- 1 praf de sare (optional, daca doriti un caramel cu o tenta sarata)
- 300 grame alune de padure (puteti inlcui cu nuci sau arahide).
Preparare
Galbensurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pana obtinem o compozitie foarte cremoasa si deschisa la culoare.
8 linguri de zahar se caramelizeaza la foc mic-mediu apoi se adauga untul. Amestecam foarte bine pana cand untul este complet incorporat.
Adaugam galbeusurile mixate cu zaharul si continuam sa amestecam. Fierbem crema aproximativ 5 minute, oprim focul si adaugam alunele de padure, vanilia si sarea (optional).
Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, dar avem grija sa amestecam in ea din cand in cand.
Scoatem tava de la frigider si punem crema caramel peste cicolata alba.
Punem din nou tava la frigider pana se intareste crema.
Glazura de ciocolata
Ingrediente
-
- 200 grame ciocolata cu lapte
-
- 30 grame unt
- 3 linguri lapte
Preparare
Ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu unt si lapte.
Topim la foc mic pana cand avem o glazura omogena. Lasam putin sa sa racoreasca, apoi intindem glazura peste caramel.
Dam tava la frigider pana cand glazura se intareste.
Este cel mai bine sa o pregatim cu o zi inainte de servire!
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018