Prajitura Linzer cu nuca
Pentru duminica aceasta, am pregatit prajitura Liinzer cu nuca, o prajitura de origine austriaca, pe care am gasit-o aici: //juditkakonyhaja.blogspot.ro/2015/12/szekely-szelet.html?m=1.
Foaie de aluat fraged
Ingrediente
- 250 grame faina
- 140 grame unt 80% grasime (un )
- 60 grame zahar pudra
- Coaja de la o lamaie
- Un praf de sare
- 1 galbenus
- 3 linguri smantana lichida dulce
Preparare
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se omogenizeaza bine. Modelam aluatul si-l infasuram in folie alimentara. Il lasam la frigider o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si tapetam cu hartie de copt o forma de dimensiunile de 24x 30 cm.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem putin aluatul, apoi il transferam in tava si presam usor pana acoperim toata suprafata tavii.
Fiind un aluat foarte fraged, este mai usor de lucrat in acest mod. Punem tava la cuptor pentru 10 minute.
In acest timp pregatim blatul de nuca.
Blat cu nuca
Ingrediente
- 4 oua + 1 albus
- 180 grame zahar tos
- 200 grame nuca macinata
- Un praf de sare
- Esenta de rom dupa gust
- 200 grame gem acrisor (caise, prune, fructe de padure)
Preparare
Separam albusurile de galabenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma.
Alternativ, incorporam albusurile spuma si nuca macinata, in crema de galbenusuri.
Adaugam esenta de rom si omogenizam.
Dupa 10 minute, scoatem tava de la cuptor si ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem, iar deasupra turnam compozitia de blat de nuca.
Punem din nou tava la cuptor pentru 25-30 de minute.
Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o taiem in 2 bucati egale. Partea de la baza prajiturii se pune cu blatul de nuca in jos, apoi ungem cu restul de gem si punem a doua bucata de prajitura cu blatul de nuca in sus.
Glazura de ciocolata
Ingrediente
- 100 grame ciocolata amaruie
- 1 ½ lingura ulei
Preparare
Ciocolata se rupe bucati si se amesteca cu uleiul. Punem vasul la bain-marie pana se topeste ciocolata. O dam jos de pe foc, o lasam 5 minute apoi o turnam deasupra prajiturii.
Dam prajitura la frigider cateva ore, apoi o putem portiona si servi!
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018