Prajitura Kinder Joy — Alina's Cuisine

Prajitura Kinder Joy

Prajitura Kinder Joy

image_pdfimage_print

Azi va aduc o prajiturica buuuuna tare! Este o prajitura pe care copiii cu siguranta o vor iubi! Prajitura are un blat extrem de pufos si totodata umed, o crema de frisca si lapte condensate si bineinteles, ciocolata!

Pentru o tava de prajitura Kinder Joy cu dimensiunile de 23×23 cm, avem nevoie de:

Blat:

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 grame zahar
  • Un praf de sare
  • 160 ml lapte dulce
  • 80 grame unt 80% grasime (de exemplu acest unt)
  • 1 lingurita extract de vanilie sau un plic zahar vanilat bourbon
  • 200 grame faina
  • 1 plic praf de copt

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetam tava cu hartie de copt.

In vasul mixerului, punem ouale si zaharul  si un praf de sare si le mixam la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, vanilia si omogenizam.

Intr-o cratita, punem laptele si untul. Le punem pe foc mic-mediu pana amestecul ajunge la punctul de fierbere.

Turnam laptele putin cate putin, peste amestecul de oua, zahar si faina.

Mixam 2-3 minute la viteza mica, apoi punem compozitia in tava.

Coacem blatul la 180 de grade, aproximativ 20-25 minute, pana devine auriu-usor brun.

Dupa ce s-a copt, se lasa 10 minute in tava, apoi il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

Crema de lapte

Ingrediente

  • 300 grame smantana min 30% grasime (eu intotdeauna folosesc aceasta smantana)
  • 90 grame lapte condensat indulcit
  • Putina coaja razuita de lamaie (optional)
  • 1 plic zahar vanilat bourbon sau 2 lingurita extract de vanilie
  • 3 foi de gelatine sau 5 grame gelatine granulata

Preparare

Gelatina se hidrateaza ( daca folositi foi de gelatina, acestea se pun intr-un vas si se toarna apa rece peste ele, cat sa le acopere; daca folositi gelatina granule, o puneti la hidratat in 50 ml apa rece).

In bolul mixerului, punem smantana si o mixam pana pana cand incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam laptele condensat si vanilia.
Mixam compozitia pana cand obtinem o crema stabila, spumoasa.

Adaugam gelatina (foile de gelatina se pun 10 secunde la microunde apoi se scurg bine si se adauga in crema). Daca folositi gelatina granulata, o dizolvati la bain-marie sau la microunde 10 secunde.

Daca vreti sa adaugati si coaja de lamaie, acum o puteti pune in crema.

Blatul se taie in 3 foi.

Pe un platou, asezam o foaie de blat, punem jumatate din crema, acoperim cu a doua foaie de blat, crema si ultima foaie de blat.

Acoperim prajitura cu folie alimentara si o punem la frigider pana a 2-a zi, sau minim 5-6 ore, inainte de o taia.

Prajitura se poate decora cu zahar pudra…

… sau cu glazura de ciocolata:

Copiii cu siguranta vor aprecia mai mult varianta cu ciocolata, deci le puteti pregati cateva portii si cu glazura de ciocolata!

In functie de cate veti glazura, cantitatea de ciocolata difera.

La 100 grame de ciocolata, adaugam 1 lingura de ulei. Topim ciocolata la bain-marie. Cand ciocolata este calduta, putem glazura prajitura.

Este o prajitura foarte simpla si foarte gustoasa dupa parerea mea si a baietelului meu!

Pofta buna!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)