Prăjitură KINDER DELICE de casă
Copiii (și adulții) iubesc ciocolata. Atunci, de ce sa nu le oferim o varianta sanatoasa a unei prăjituri delicioase, foarte populare, KINDER DELICE, pe care cu toți o indrăgim?
Ingrediente blat
-
6 oua
-
180 grame zahar
-
150 g faina
-
80 g cacao
Preparare blat
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol batem ouăle spuma si adaugam zaharul.
Mixăm până când obtinem o compozitie cremoasa si spumoasa. Incorporam faina si cacaoa cernute in prealabil, amestecand usor cu un tel sau o spatula. Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia. Se coace aproximativ 15 minute. Lasam deoparte sa se raceasca.
Ingrediente mousse de cocos
-
330 g mascarpone (foarte convenabilă )
-
180 g lapte condensat (eu l-am folosit pe )
-
100 ml frisca lichida (in ultima vreme folosesc această )
-
100 g nuca de cocos
Preparare mousse de cocos
In vasul mixerului frecăm putin mascarpone.
Adaugam laptele condensat si frisca lichida.
Mixam la viteza mare pana obtinem o crema spumoasa si fina.
Adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Ingrediente glazură oglindă
- 200 ml lapte
- 150 g zahar pudra
- 50 g cacao (vă recomand să folosiți o cacao de bună calitate, cel puțin SCHMIDT)
- 2 linguri rom
- 2 foi de gelatina
Preparare glazură oglindă
Gelatina se pune in putina apa rece la hidratat.
Intr-o cratita mica, amestecam laptele, zaharul, cacaoa si romul. Punem pe foc mic, amestecand din cand in cand pentru 8-10 minute.
Oprim focul si adaugam foile de gelatina stoarse de apa.
Omogenizam foarte bine si o lasam sa se raceasca, avand grija de mai amestecam in ea din cand in cand.
Asamblare
Blatul se taie pe jumatate.
Intr-o tava, asezam primul blat, punem crema deasupra, acoperim cu al doilea blat, iar deasupra turnam glazura, distribuind-o egal pe toata suprafata.
Punem prajitura la rece pentru aproximativ 3 ore, dupa care o portionam.
Optional, putem glazura fiecare bucata de prajitura cu ciocolata cu lapte topita la bain-marie, si presaram deasupra putina nuca de cocos.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018