Prăjitură KINDER DELICE de casă

Prăjitură KINDER DELICE de casă

image_print

Copiii (și adulții) iubesc ciocolata. Atunci, de ce sa nu le oferim o varianta sanatoasa a unei prăjituri delicioase, foarte populare, KINDER DELICE, pe care cu toți o indrăgim?

kinder delice 109

Ingrediente blat

  • 6 oua

  • 180 grame zahar

  • 150 g faina

  • 80 g cacao

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intr-un bol batem ouăle spuma  si adaugam zaharul.

Mixăm până când obtinem o compozitie cremoasa si spumoasa. Incorporam faina si cacaoa cernute in prealabil, amestecand usor cu un tel sau o spatula. Tapetam o forma cu hartie de copt si turnam compozitia. Se coace aproximativ 15  minute. Lasam deoparte sa se raceasca.

Ingrediente mousse de cocos

  • 330 g mascarpone (foarte convenabilă )

  • 180 g lapte condensat (eu l-am folosit pe )

  • 100 ml frisca lichida (in ultima vreme folosesc această )

  • 100 g nuca de cocos

Preparare mousse de cocos

In vasul mixerului frecăm putin mascarpone.

kinder delice 061

kinder delice 064
Adaugam laptele  condensat si frisca lichida.

kinder delice 066

Mixam la viteza mare pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Adaugam nuca de cocos si omogenizam.

kinder delice 068

Ingrediente glazură oglindă

  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao (vă recomand să folosiți o cacao de bună calitate, cel puțin SCHMIDT)
  • 2 linguri rom
  • 2 foi de gelatina

Preparare glazură oglindă

Gelatina se pune in putina apa rece la hidratat.

kinder delice 051

Intr-o cratita mica, amestecam laptele, zaharul, cacaoa si romul. Punem pe foc mic, amestecand din cand in cand pentru 8-10 minute.

Oprim focul si adaugam foile de gelatina stoarse de apa.

kinder delice 056

kinder delice 057

Omogenizam foarte bine si o lasam sa se raceasca, avand grija de mai amestecam in ea din cand in cand.

kinder delice 059

 

Asamblare

Blatul se taie pe jumatate.

kinder delice 069

Intr-o tava, asezam primul blat, punem crema deasupra, acoperim cu al doilea blat, iar deasupra turnam glazura, distribuind-o egal pe toata suprafata.

kinder delice 070

kinder delice 071

kinder delice 073

Punem prajitura la rece pentru aproximativ 3 ore, dupa care o portionam.

kinder delice 074

kinder delice 116

Optional, putem glazura fiecare bucata de prajitura cu ciocolata cu lapte topita la bain-marie, si presaram deasupra putina nuca de cocos.

kinder delice 128

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.