Prăjitură cu vișine super pufoasă
Despre cât de sănătoase sunt vișinele, am vorbit când am pregătit această rețetă de prăjitură cu vișine, cireșe și brânză, în care am folosit o compoziție de blat cu cacao.
De data aceasta am folosit ca bază blatul de la rețeta de cupcakes cu mure, care a fost foarte apreciată de prietenii Alina’s Cuisine.
A ieșit o prăjitură aromată, lejeră, răcoroasă și SUPER PUFOASĂ!
Ingrediente
- 700 grame vișine
- 300 g faina,
- 175 g unt de calitate (eu folosesc , v-am mai spus)
- 275 g zahar,
- 5 oua,
- 150 ml iaurt,
- 2 lingurite praf de copt,
- un praf de sare, vanilie, coaja si zeama de la o lămâie
Preparare
Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă într-o sită la scurs, până pregătim blatul.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.
Untul se freaca cu zahar.
Se adauga ouăle pe rand, amestecând bine dupa fiecare.
Adăugăm sucul si coaja de lamaie, vanilia.
La final, adăugăm treptat faina amestecata cu praf de copt, precum și iaurtul.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune compoziția de blat și se azează vișinele amestecate cu pesmetul.
Se bagă la cuptor circa 30 de min la 180 de grade. Se lasă să se răcească.
După ce se răcește, se pudrează cu zahăr farin.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018