Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
Acum cateva zile am acceptat provocarea Dr. Oetker #prajituridroetker, venita prin intermediul dragei Ina Niculescu, de a prepara o prajitura. Am acceptat provocarea cu mare drag pentru ca imi place foarte mult sa prajituresc si pentru ca Dr. Oetker reprezinta pentru mine alegerea numarul 1 in ceea ce priveste calitatea ingredientelor pe care le folosesc la prepararea retetelor.
Am primit un pachet cu mai multe ingrediente (zahar vanilat, zahar aromat cu rom, zahar aromat cu scortisoara, praf de copt, cacao, gelatina, crema brandy, glazura de ciocolata, frisca, vanilie bourbon), pe care le cunosteam foarte bine si pe care le-am recomandat si in alte retete ale mele, in afara concursului, pentru ca reprezinta un bun raport pret/calitate pentru orice bucatarie.
Am incercat sa pregatesc o reteta in care sa folosesc cat mai multe dintre aceste ingrediente. Si cum sezonul capsunilor a inceput, am decis sa prepar o prajitura simpla. dar foarte gustoasa, pe care o poate prepara orice gospodina.
Daca iti place aceasta reteta sau celelalte retete postate de mine si doresti sa ma sustii in concursul Dr. Oetker, fa click aici, intra pe pagina mea de Facebook si da-mi un Like la aceasta postare, pana pe 15 Mai 2016!
Multumesc!
Blat de cacao
Ingrediente
Pentru o tava de 22×22 cm, avem nevoie de :
- 3 oua
- 100 grame zahar
- 15 ml apa
- 15 ml ulei
- 4 linguri faina
- 10 grame cacao – de exemplu aceasta
- ½ lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 plic vanilie Bourbon – am folosit aceasta Dr. Oetker
Preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cu hartie de copt..
Separam ouale.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul.
Mixam pana vom obtine o bezea tare, apoi adaugam apa,
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se mixeaza putin, apoi le incorporam usor cu o spatula in compozitia de albusuri.
Nu uitam sa adauga si vanilia Bourbon.
Faina, praful de copt si cacaua se amesteca, apoi se adauga treptat in compozitia de mai sus.
Amestecam usor cu o spatula, pana compozitia este bine omogenizata.
Turnam amestecul in tava si coacem la 180 grade aproximativ 30 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.
Dupa ce se coace, il lasam sa se raceasca apoi il taiem in 2 foi.
Sirop
Ingrediente
- 250 ml apa
- 125 grame zahar
- 1 plic cappuccino de ciocolata
- 1 plic zahar vanilat cu rom sau esenta de rom dupa gust
Preparare sirop
Intr-un ibric, punem apa , zaharul si cappucino la fiert. Dupa ce a dat in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca apoi adaugam romul.
Mousse de capsuni
Ingrediente
- 250 grame capsuni
- 80 grame zahar
- 300 grame frisca batuta
- 7 grame gelatina – eo folosesc de regula aceasta gelatina
- 50 ml apa rece
Preparare
Capsunile se spala si se amesteca cu zaharul, apoi se fac piure.
Gelatina se pune la hidratat cu apa rece (50 ml), se topeste 10 secunde la cuptorul cu microunde.
Se adauga peste piureul de capsuni, dupa care se omogenizeaza.
Frisca batuta se incorporeaza in 3 etape in piureul de capsuni.
Punem mousse-ul la frigider pentru 1-2 ore.
Asamblare
Pentru montarea prajiturii vom folosi aceeasi tava in care am copt blatul.
Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.
Punem deasupra mousse-ul de capsuni si dam la frigider pana se intareste putin.
Asezam apoi a doua foaie de blat si o insiropam cu restul de sirop.
Punem prajitura la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte.
Glazura de ciocolata
Preparare
Pentru glazurarea prajiturii am folosit glazura de ciocolata Dr.Oetker (1 plic) care se prepara conform instructiunilor de pe pachet.
Se toarna glazura deasupra prajiturii, apoi se lasa la frigider pana se solidifica.
Prajitura se portioneaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Se decoreaza cu frisca si capsuni.
Se serveste cu pofta !!!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018