Prajitura cu mere si bezea…simpla si deosebit de gustoasa si aromata!

image_print

Prajitura cu mere si bezea

(reteta Gabriela Cara )

placinta mere 3

Se curata 10 mere mari, se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zahar dupa gust pana scade apa din ele. Oprim focul si adaugam zahar vanilat bourbon si scortisoara.

placinta mere 6

Aluatul:
5 oua, 250 g zahar + 5 linguri, 180 ml ulei, 125 ml apa clocotita, coaja de la o lamaie, 3,5 g drojdie uscata, 10 g praf de copt stins cu lamaie, faina cat cuprinde pentru ca aluatul sa curga in falduri (aprox. 300 g ).
 Ouale se separa. Galbenusurile se freaca cu 250 g zahar pana se albesc. Se adauga uleiul putin cate putin, apoi apa clocotita mixand rapid. Drojdia se adauga cand compozitia este calduta, apoi praful de copt stins. Incorporam faina treptat pana ajungem la consistenta dorita.
placinta 1
Ungem o tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia. O coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 min. Dupa 15 minute o scoatem din cuptor si distribuim merele in strat uniform.
 placinta mere 12
Bagam tava din nou la copt pentru inca aprox. 15-20 minute. In acest timp pregatim bezeaua din albusurile ramase si 5 linguri de zahar.
Punem si bezeaua deasupra prajiturii si o mai coacem pana prinde o crusta aurie.
placinta 22
Se lasa sa se racoreasca. Veti observa ca bezeaua “va transpira” datorita siropului din mere.
placinta mere 11
Delicioasa!
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.