Prajitura cu branza dulce si stafide
Prajitura cu branza dulce si stafide
Aceasta prajitura cu branza dulce si stafide este atat de simplu de preparat si atat de gustoasa incat cu siguranta o veti salva si o veti prepara cand si cand. La noi in casă dispare imediat.
Foi
Ingrediente
- 1 ou
- 200 grame unt
- 10 linguri zahar
- 175 ml lapte batut
- 1 plic praf de copt stins in laptele batut
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilat (va recomand , nu zaharul )
- Coaja razuita de la o lamaie
- 550 grame faina
Preparare
Intr-un vas, punem oul, zaharul, untul moale, laptele batut, vanilia si coaja de lamaie.
Omogenizam totul foarte bine si adaugam faina. Framantam aluatul putin si-l lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Umplutura
Ingrediente
- 1 kg branza de vaci
- 4 oua
- Zahar dupa gust (eu am pus 250 grame)
- Esenta de rom
- Coaja rasa de lamaie
- 4 linguri pesmet
- 100 grame stafide inmuiate in prealabil in apa cu esenta de rom
Amestecam toate ingredientele foarte bine si lasam deoparte.
Asamblare
Impartim aluatul in 2 parti egale. Ungem o tava de aragaz (35×40 cm) cu ulei si presaram putina faina.Intindem prima foaie de aluat, o asezam in tava, turnam umplutura si intindem cea de-a doua foaie.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si punem tava la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute (nu trebuie sa se rumeneasca prea tare).
Dupa ce s-a copt, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si o portionam.
Este o prajitura foarte simpla, rapida si gustoasa !
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018