Prajitura CIO-CIO-SAN — Alina's Cuisine

Prajitura CIO-CIO-SAN

image_pdfimage_print

Pentru foi:

Ingrediente

  • 250 grame unt
  • 150 grame zahar farin
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 lingurita amoniac stins
  • 500 grame faina
  • vanilie
  • coaja de lamaie

Preparare foi

      Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, laptele in care s-a dizolvat amoniacul, faina treptat. Se framanta bine si se fac 5 foi.

 

    Se dau la copt separat, pe fundul tavii.

Pentru crema:

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • rom
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 150 grame unt
  • 2 linguri gem
  • nuca

Preparare crema

Se toarna intr-un vas laptele in care se sfarama o foaie, se pune gemul, cacao, zahar, untul si se freaca pana se obtine o crema.

Pentru crema glazurata:

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 1/2 lingurita sare de lamaie
  • vanilie

Preparare crema glazurata

Se bat albusurile cu zaharul, sarea de lamaie si aromele pana se obtine o bezea.

Asamblare:

Se pune crema intre foi si deasupra se pune glazura. Se rade ciocolata pe deasupra.

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)