Penne cu sos de smantana, ciuperci si branza — Alina's Cuisine

Penne cu sos de smantana, ciuperci si branza

Penne cu sos de smantana, ciuperci si branza

image_pdfimage_print

Azi am avut pofta de paste la cuptor. Am scos ce am avut la indemana prin frigider si au iesit niste penne delicioase!

Ingrediente

  • 230 grame penne sau alte paste (eu am folosit aceste paste)
  • 500 grame piept de curcan/pui la gratar
  • 7 felii bacon
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • 350 ml smantana de gatit
  • 1 cutie de ciuperci
  • 100 grame mix de branzeturi (amestec de mozzarela, cascaval, parmezan)
  • 50 grame unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • Piper
  • Oregano
  • ½ lingurita nucsoara

 

 

Preparare

Mai intai spalam pieptul de curcan, il asezonam cu sare, piper si  oregano  si-l  facem pe gratar sau in tigaie de teflon pana  cand se rumeneste. Il dam deoparte.penne cu sos de smantana 002

penne cu sos de smantana 003

Intr-o cratita, punem apa cu sare la fiert pentru paste.

Cand apa ajunge la punctul de fierbere, adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe cutie.penne cu sos de smantana 009

Intr-o tigaie (o puteti folosi pe aceeasi in care ati facut pieptul de curcan) rumenim usor bacon-ul, dupa care il scoatem din tigaie.penne cu sos de smantana 004

penne cu sos de smantana 005

Punem untul sa se topeasca, apoi adaugam ceapa taiata solzisori si o calim la foc mediu-iute 2-3 minute.penne cu sos de smantana 006

penne cu sos de smantana 007

Adaugam si usturoiul zdrobit, apoi ciupercile si amestecam bine. Adaugam sare, piper, nucsoara, oregano si omogenizam amestecul.penne cu sos de smantana 008

Adaugam pipetul de pui/curcan si taiat bucati mici si feliile de bacon rupte fasii.penne cu sos de smantana 010

Dam focul mic  si adaugam vinul si smantana lichida. penne cu sos de smantana 011
Gustam sosul daca mai trebuie condimente si sare. Adaugam si mixul de branzeturi, pastele si amestecam bine , astfel incat sosul sa cuprinda toata compozitia.

Ungem o forma cu ulei de masline si punem compozitia in tava.penne cu sos de smantana 014

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si le coacem 30-35 minute. Optional, se mai poate presara mix de branzeturi deasupra.penne cu sos de smantana 017

 

penne cu sos de smantana 022

Se servesc fierbinti-calde, cu pofta!

penne cu sos de smantana 028

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)