Pateuri pufoase cu branza
Dragii mei, a trecut ceva vreme de cand nu am postat o reteta de pateuri aperitiv. Zilele acestea am gasit aceasta reteta. Vazand cat de usor se prepara aceste pateuri pufoase cu branza, am zis sa incerc aceasta reteta. Sunt excelente! Sunt moi, pufooase la interior si usor crocante la exterior. Sunt potrivite pentru gustarile pentru copii, dar si alaturi de o bere. 🙂
Sursa: www.cinnamonspiceandeverythingnice.com
Ingrediente
- 225 grame crema de branza – eu am folosit
- 150 grame unt
- 130 grame faina
- ¼ lingurita sare
- 1+1/2 lingurita praf de copt
Preparare
In vassul mixerului, punem untul rece taiat cuburi, crema de branza, sarea si faina amestecata cu praful de copt. Mixam cat se se omogenizeze compozitia.
Va rezulta un aluat mai moale, pe care il infasuram in folie alimentara si-l punem la frigider pentru cel putin o ora.
Preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius.
Punem hartie de copt in tava.
Presaram faina pe masa si desfacem aluatul din folie. Presaram si deasupra faina, si intindem usor aluatul pana obtinem o foaie cu grosimea de aproximativ 1,3-1,4 cm.
Decupam pateurile, apoi le asezam in tava.
Se coc pe treapta de mijloc a cuptorului aproximativ 14 minute. La jumatatea timpului de coacere, intoarcem tava.
Spor la gatit !
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018