Pasta de zahar
Ingrediente pasta de zahar
- o lingura de gelatina granule
- 6 linguri apa,
- 1 lingura margarina RAMA
- 2 linguri de miere
- 450 grame zahar pudra
Preparare pasta de zahar
Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e topita gelatina se adauga margarina si mierea si se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron, am pus pentru inceput 400g, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
Cand nu se mai poate amesteca, se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.
Se pune in folie si se lasa la rece.
Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin; trebuie framantata bine ca sa nu crape.
Se presara putin zahar pe masa de lucru, se intinde, se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte, adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.
Se niveleaza cu grija.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018