Pasta de zahar

Pasta de zahar

image_print

Ingrediente pasta de zahar

  • o lingura de gelatina granule
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina RAMA
  • 2 linguri de miere
  • 450 grame zahar pudra

Preparare pasta de zahar

Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e topita gelatina se adauga margarina si mierea si se amesteca usor pana se dizolva.

tort crema de cioco 001

Se pune zahar pudra intr-un castron, am pus pentru inceput 400g, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

tort crema de cioco 003

Cand nu se mai poate amesteca, se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

Se pune in folie si se lasa la rece.

Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin; trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Se presara putin zahar pe masa de lucru, se intinde, se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte, adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.

Se niveleaza cu grija.

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.