Paleuri cu ciocolata

Paleurile sunt unele dintre fursecurile mele preferate. Azi le-a venit si lor randul de pe lista de asteptare šŸ™‚

Se prepara foarte rapid. Sunt foarte gustoase, aromate, pufoase. Va invit sa le incercatiĀ !

Pentru aproximativ 25 de bucati de paleuri cu ciocolata avem nevoie deĀ :

Ingrediente

  • 100 grame unt (foarte important sa fie un unt de calitate, preferabil unul ca acesta)
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 150 grame faina
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat (va recomand zaharul vanilat bourbon, nu zaharul vanilinat, care este artificial)

Preparare

In vasul mixerului, spumam putin untul, adaugam zaharul si ouale si mixam cateva minute. paleuri cu ciocolata 02

paleuri cu ciocolata 04Adaugam vanilia si faina si mai mixam putin cat sa se omogenizeze bine.

paleuri cu ciocolata 06

paleuri cu ciocolata 07

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, tapetam 2 tavi de aragaz cu hartie de copt. Punem compozitia intr-un pos si o turnam in tava sub forma unor fursecuri cu diametrul de aproximativ 2 cm la distanta unele de altele, astfel incat sa nu se lipeasca in timpul coacerii.

paleuri cu ciocolata 08Se coc aproximativ 8 minute (trebuie sa ramana albe la suprafata).paleuri cu ciocolata 11

Dupa ce se coc, le lasam sa se raceasca.

Crema de ciocolata

Ingrediente crema

  • 125 grame ciocolata cu lapte/ ciocolata neagra (ce va place)
  • 125 grame smantana lichida
  • Esenta de rom dupa gust

Preparare crema

Intr-o craticioara, punem smantana pe foc pana ajunge la punctul de fierbere.
Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. paleuri cu ciocolata 12O lasam cateva minute apoi omogenizamĀ  foarte bine. paleuri cu ciocolata 13Transferam amestecul intr-un vas si-l punem acoperit la congelator pentru 1-2 ore, sau la frigider cateva ore. Dupa ce ganache-ul a stat la frigider, adaugam esenta de rom si-l mixam pana obtinem o crema spumoasa.paleuri cu ciocolata 14

Pe o tava, asezam jumatati de fursecuri, punem un strat de crema, acoperim cu alte jumati de fursecuri. Le punem la frigider pentru aproximativ o ora.paleuri cu ciocolata 16

Glazura de ciocolata

Ingrediente glazura

  • 100 grame ciocolata topita la bain-marie.

paleuri cu ciocolata 18

Preparare

Dupa ce fursecurile s-au racit, le glasam cu ciocolata sub forma de grilaj.
paleuri cu ciocolata 19Se lasa din nou la rece pana cand glazura se intareste.

SuntĀ  delicioaseĀ !

paleuri cu ciocolata 33

Pofta bunaĀ !

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

paleuri cu ciocolata 46

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]