Pâine pufoasă
Pentru cei ce preferă pâinea de casă (mai sănătoasă și mult mai gustoasă decât cea din comerț), iată o rețetă simplă de pâine pufoasă, pe care o știu din familie, încă de când eram copil.
Ingrediente
- 500 grame făină (de casă sau tip 650)
- 7 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă (eu prefer , si am aratat aici de ce)
- o linguriță de sare
- o lingură de ulei de măsline
- 300-350 ml apă călduță
- un gălbenuș, semințe după preferințe
Preparare
Se cerne făina într-un vas, se adaugă drojdia uscată (dacă folosiți drojdie proaspătă, o dizolvați în apă), sarea și uleiul.
Frământăm bine aluatul.
Acoperim cu folie alimentară sau prosop și lăsăm la crescut până își dublează volumul (45-60 min).
După ce a crescut, aluatul se împarte în bucăți mai mici și se modelează după preferințe.
Se așează în tavă și se mai lasă la crescut încă aprox. 30 min.
Se unge cu gălbenuș și se presară semințele.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Când pâinea este aproape gata, o ungem cu sucul de la o roșie proaspătă pasatăși presărăm oregano și busuioc.
O mai ținem la copt pentru încă 10 min, până obține o culoare aurie, frumoasă.
Se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop până se răcorește.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018