Pâine fără frământare - ca pâinea pe vatră! — Alina's Cuisine

Pâine fără frământare – ca pâinea pe vatră!

Pâine fără frământare – ca pâinea pe vatră!

image_pdfimage_print

Îmi doresc de multă vreme să fac și eu pâine din aluat ce nu necesită frământare.

Și nu, nu este vorba de lene sau de dorința de a cruța robotul de bucătărie!

Pâinea fără frământare este, după coacere, similară pâinii coapte la vatră! Coaja este groasă și crocantă…ca pâinea de la bunici!

paine fara framantare 026

Ingrediente

  • 420 grame făină pentru pâine (de țară sau făină 650, ca aceasta)
  • o jumătate de linguriță de drojdie uscată
  • 1 1/2 lingurițe sare
  • 320 ml apă la temperatura camerei

Preparare

Într-un vas amestecăm făina, sarea și drojdia uscată.

paine fara framantare 001

Adăugăm apa și amestecăm până când făina este încorporată.

paine fara framantare 004

paine fara framantare 005

Acoperim vasul cu folie alimentară și îl punem la frigider 12-18 ore.

paine fara framantare 007

A doua zi scoatem vasul de la frigider și răsturnăm aluatul pe masa pudrată cu făină.

paine fara framantare 008

paine fara framantare 010

Presărăm făină și deasupra aluatului, îl aplatizăm ușor și îi dăm forma unui dreptunghi.

paine fara framantare 012

Partea dreaptă a aluatului o aducem până la jumătatea părții rămase și o acoperim cu partea stângă.

paine fara framantare 013

paine fara framantare 014

Pachetul format îl întoarcem cu fața în jos, întindem ușor și îl împachetăm din nou în același mod.

paine fara framantare 015

paine fara framantare 016

Întindem un șervet de bucătărie, îl pudrăm bine cu făină și așezăm aluatul cu partea deschisă în jos.

paine fara framantare 017

Presărăm pe deasupra făină și închidem șervetul lăsând aluatul la temperatura camerei pentru aproximativ 60 de minute.

Încingem cuptorul la 250 de grade, având în interior oala cu capac în care urmează să coacem pâinea.

Când cuptorul s-a încins, ridicăm capacul oalei cu un prosop (grijă mare să nu vă ardeți), luăm aluatul în palmă și îl punem în oală în așa fel încât partea de jos să fie deasupra.

Acoperim cu capacul și coacem 30 de minute.

paine fara framantare 019

După cele 30 de minute scoatem capacul și o mai coacem 15-20 de minute până când pâinea s-a rumenit frumos.

paine fara framantare 021

O scoatem din cuptor, o punem pe un șervet de bucătărie și o acoperim.

paine fara framantare 024

Poftă bună!

paine fara framantare 037

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags: