Omleta japoneza Tamagoyaki — Alina's Cuisine

Omleta japoneza Tamagoyaki

Omleta japoneza Tamagoyaki

image_print

Acest tip de omleta japoneza l-am vazut la unul din chefii faimosi, Bruno Albouze. Este un tip fermecator, care isi prezinta retetele intr-un mod foarte atragator si placut.
Asadar, am vrut sa testez si eu reteta. Nu a iesit asa de frumoasa ca a lui, dar e chestie de exersat un pic ! Data viitoare va fi perfecta!omleta japoneza 016

Ingrediente

  • 4 oua
  • O ceapa rosie mica
  • ½ ardei capia rosu
  • ½ legatura de marar
  • Sare, putin piper
  • 30 grame unt

Preparare

Batem ouale foarte bine cu sare si piper.omleta japoneza 005Ceapa si ardeiul se toaca foarte marunt, deasemenea si mararul.omleta japoneza 004Punem o tigaie pe foc. Cand incepe sa se incinga, punem untul si-l lasam sa se topeasca. Cu un servetel, intindem untul topit pe toata suprafata tigaii. omleta japoneza 006Turnam in centrul tigaii din ouale batute, cat sa avem un strat subtire (atentie, nu toate ouale)! Presaram ceapa, ardei, marar. omleta japoneza 007Cand omleta incepe sa se desprinda de peretii tigaii, rulam usor ajutandu-ne de o spatula ½ din omleta si o tragem spre marginea dinspre noi.omleta japoneza 008In jumatatea superioara a tigaii, turnam un nou strat de oua batute, astfel incat sa se imbine cu omleta rulata.omleta japoneza 009Presaram din nou ceapa, ardei, marar.

Cand incepe sa se desprinda de tigaie, o rulam din nou catre noi.
Procedam in continuare la fel cu oaule si legumele ramase.omleta japoneza 010
omleta japoneza 011

omleta japoneza 013Cand omleta este gata, o asezam pe o hartie de copt si o rulam strans, eventual intr-un rulou de bambus.omleta japoneza 014O lasam sa se racesca aproape de temperatura camerei, o desfacem din hartie si o portionam frumos.

omleta japoneza 020

Pofta buna !

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 
Tags: