Napolitane de casa cu crema de nuca si crema de ciocolata
De ceva vreme tot vroiam sa pregatesc napolitane de casa, si pentru ca zilele acestea am fost un pic mai libera, am trecut la treaba!
Nu ma asteptam sa iasa atat de gustoase. Cele imbracate in ciocolata, cel putin, au fost exceptionale!
Pentru acestea avem nevoie de un pachet de foi de napolitana (5 foi).
Crema:
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 300 grame biscuti macinati
- 170 grame zahar
- 250 grame unt
- 150 grame nuca macinata
- 100 grame ciocolata neagra
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat bourbon (acesta este)
- Rom dupa gust
Preparare
Intr-o cratita, punem la foc mediu laptele, zaharul, untul si zaharul vanilat pana cand untul si zaharul se topesc.
In amestecul cald, adaugam biscuitii macinati si omogenizam, apoi ouale si amestecam pana se incorporeaza foarte bine.
Aceasta compozitie o impartim in doua castroane in mod egal.
In primul castron adaugam nuca macinata si putin rom, iar in al doilea castron adaugam ciocolata topita la bain marie. Omogenizam foarte bine ambele crème.
Asamblam prajitura, astfel: asezam o foaie de napolitana, punem un strat de crema de ciocolata. Textura cremei este un pic diferita, fiind mai usor de presat cu degetele, decat cu lingura. Punem a doua foaie de napolitana, un strat de crema de nuca, foaie, crema de ciocolata, pana epuizam foile si cremele.
Invelim tava intr-o folie de plastic si dam prajitura la rece, punand deasupra ei ceva care sa o preseze in mod uniform.
A doua zi o putem taia.
Pentru un gust cu totul aparte, puteti sa glazurati o parte din napolitane cu glazura de ciocolata.
Sunt absolut delicioase, iar copiii vor fi incantati!
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018