Mousse bavarez cu ciocolata alba
Azi servim un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda.
Ingrediente mousse bavarez
- 250 grame frisca lichida (de exemplu )
- 100 grame ciocolata alba (buna si ieftina)
- 3 gelatina (1 ½ foi gelatina Dr Oetker)
- 80 grame lapte
Preparare mousse
Pentru a fi mai usor la asamblare, recomand ca inainte de a prepara mousse-ul sa preparam foaia de rulada. Mie ideea de a folosi o foaie de rulada mi-a venit pe parcurs si mi-a fost mai greu apoi sa mut mousse-ul in forma.
Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.
Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.
Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.
Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.
Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.
Ingrediente foaie rulada
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- Vanilie
Preparare foaie de rulada
Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.
Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Adaugam faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Daca dorim o foaie de rulada colorata, adaugam colorantul (eu am adaugat odata cu faina, dar e preferabil sa integram colorantul inainte de a pune faina).
Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.
Ingrediente glazura oglinda
- 90 grame apa
- 110 grame zahar
- 75 de grame frisca lichida
- 50 grame ciocolata alba de calitate (buna si ieftina )
- 4 grame gelatina (2 foi)
- Colorant (daca dorim o glazura colorata)
Preparare glazura oglinda
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.
Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.
Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.
Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.
Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.
Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.
Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).
Asamblare
Fotografiile sunt facute fara a avea in vedere initial foaia de rulada. Eu a trebuit sa mut mousse-ul in forma tapetata cu foaie de rulada dupa ce s-a racit si a fost mai greu. Recomand sa urmati pasii de mai jos.
Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada.
Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.
Se da la rece pana se incheaga.
Se scoate din tava si se decoreaza cu glazura.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018