Mousse bavarez cu ciocolata alba

Mousse bavarez cu ciocolata alba

image_print

Azi servim un desert exceptional de mousse bavarez cu ciocolata alba, pe care l-am pus intr-o foaie de rulada si l-am decorat cu glazura oglinda.

mousse bavarez final 004

Ingrediente mousse bavarez

  • 250 grame frisca lichida (de exemplu )
  • 100 grame ciocolata alba (buna si ieftina)
  • 3 gelatina (1 ½ foi gelatina Dr Oetker)
  • 80 grame lapte

mousse bavarez final 013

Preparare mousse

Pentru a fi mai usor la  asamblare, recomand ca inainte de a prepara mousse-ul sa preparam foaia de rulada. Mie ideea de a folosi o foaie de rulada mi-a venit pe parcurs si mi-a fost mai greu apoi sa mut mousse-ul in forma.

mousse bavarez final 020

Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece.

mousse bavarez 002

Punem laptele pe foc si aducem la temperatura de fierbere. Oprim focul, stoarcem gelatina bine si o adaugam in laptele fierbinte, omogenizand usor cu un tel.

mousse bavarez 004

Oprim, focul, punem ciocolata rupta bucati peste laptele fierbinte si amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet.

mousse bavarez 005

Separat intr-un bol batem frisca lichida, apoi o adaugam peste ciocolata topita.

mousse bavarez 009

 

Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza.

mousse bavarez 011

Ingrediente foaie rulada

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • Vanilie

Preparare foaie de rulada

Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, dupa care se adauga treptat zaharul, mixand la viteza mare pana cand avem o bezea tare si zaharul s-a topit.

mousse bavarez 023

Incorporam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.

mousse bavarez 025

 

Adaugam faina in ploaie, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

mousse bavarez 027

 

Daca dorim o foaie de rulada colorata, adaugam colorantul (eu am adaugat odata cu faina, dar e preferabil sa integram colorantul inainte de a pune faina).

mousse bavarez 028

Turnam compozitia intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

mousse bavarez 030

Coacem foaia de rulada la 175 de grade, timp de aproximativ 10 minute.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca in tava, pana cand o intrebuintam.

Ingrediente glazura oglinda

  • 90 grame apa
  • 110 grame zahar
  • 75 de grame frisca lichida
  • 50 grame ciocolata alba de calitate (buna si ieftina )
  • 4 grame gelatina (2 foi)
  • Colorant (daca dorim o glazura colorata)

Preparare glazura oglinda

Gelatina se pune la inmuiat in apa rece.

Intr-o cratita punem zaharul si apa si fierbem pana cand zaharul s-a topit.

mousse bavarez 037

Oprim focul, adaugam frisca lichida si ciocolata si omogenizam usor pana s-au dizolvat ingredientele.

Stoarcem foile de gelatina si le adaugam peste ciocolata.

Amestecam usor pana se incorporeaza gelatina.

mousse bavarez 043

Daca dorim sa coloram glazura, adaugam colorant dupa preferinte, in functie de cat de intensa vrem culoarea.

Punem glazura la frigider si o lasam sa se mai intareasca, dupa care o turnam deasupra prajiturii. (De preferat sa fie turnata in doua straturi, cu pauza de racire intre ele).

Asamblare

Fotografiile sunt facute fara a avea in vedere initial foaia de rulada. Eu a trebuit sa mut mousse-ul in forma tapetata cu foaie de rulada dupa ce s-a racit si a fost mai greu. Recomand sa urmati pasii de mai jos.

mousse bavarez 018

Se tapeteaza o tava cu foaia de rulada.

mousse bavarez 032

Se aseaza pe mijlocul formei cirese si se toarna mousse-ul.

mousse bavarez 033

Se da la rece pana se incheaga.

mousse bavarez 040

Se scoate din tava si se decoreaza cu glazura.

mousse bavarez 042

mousse bavarez final 026

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.