Mignon cu nuci
Pentru baza:
Ingrediente
- 150 grame zahar
- 150 grame miez de nuca
- 5 oua
- 2 linguri pesmet
- 1 pachet vanilie
Preparare baza
Intr-un castron se pun galbenusurile cu zaharul si se freaca pana devine ca o crema. Se adauga miezul de nuca, pesmetul, albusurile batute spuma. Se coace intr-o tava dreptunghiulara timpde 15 min.
Pentru crema:
Ingrediente
- 3 linguri cacao
- 10 linguri zahar
- 4 linguri apa
- 2 lingurite rom
- 1 pachet margarina
Preparare crema
Se pune la fiert apa cu zaharul pana clocoteste, apoi se adauga cacao. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune untul, esenta si se amesteca bine.
Asambalare:
Compozitia scoasa din cuptor se taie patrate, peste care se pune crema si se presara nuca pisata.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018