Melanzane al forno
Melanzane al forno – sau mai bine zis vinete la cuptor
Pentru ca ne-am saturat de drob si oua, ne-am propus sa incercam zilele acestea ceva mai usor.
Iata sugestia mea.
Ingrediente
- doua vinete mari
- doi ardei capia rosii
- 5-6 rosii
- 250 grame mozarella/feta
Pentru sosul bechamel:
- 500 ml lapte
- 50 grame unt
- 40 grame faina
- sare, piper
- o lingurita rasa nucsoara
Preparare
Vinetele se curata de coaja, lasand din loc in loc sa se vada coaja. Se taie felii de grosime medie si se pun intr-un castron, presaram sare mare si le lasam la scurs aproximativ o ora.
Dupa ce s-au scurs, le punem pe prosoape de hartie absorbante si le presam pentru a absorbi apa din ele. Punem la incins o tigaie grill, punem putin ulei de masline si frigem rondelele de vinete pe ambele parti.
Se scot tot pe un prosop de hartie asorbanta si le lasam deoparte.
Ardeiul se taie rondele si se pune si el un pic pe grill-ul pe care am facut vinetele, cu putin ulei de masline.
Rosiile se taie cubulete. Intr-o craticioara punem doua linguri de ulei de masline, adaugam usturoiul tocat marunt, amestecand cu grija sa nu se arda.
Adaugam rosiile taiate cubulete, lasam sa fiarba doua-trei minute, adaugam sare, piper, busuioc si oregano, dupa gust.
Preparare sos Bechamel
Punem o cratita pe foc, cand s-a incins adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina, amestecand foarte bine cu grija sa nu se arda.
Cand s-a omogenizat, adaugam treptat laptele fierbinte, amestecand foarte bine pentru a nu face cocoloase.
Adaugam sare, piper si nucsoara. Se fierbe pana cand incepe sa devina ca o ciulama foarte subtire. Daca vi se pare prea gros, se mai poate subtia cu lapte.
Asamblare
Intr-o tava termorezistenta ungem cu putin ulei de masline si asezam primul strat de felii de vinete, suprapunandu-le putin.
Peste vinete adaugam un strat de rosii, iar peste rosii mozarella taiata felii si felii de ardei capia rosu.
Turnam pe deasupra sosul bechamel.
Mai punem un rand de vinete, unul de rosii, mozarella ardei si sos bechamel.
Deasupra mai punem un strat de vinete, decoram cu ardeiul ramas si inca un strat de bechamel.
Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, aproximativ 45 min, pana se rumeneste.
Se serveste cu parmezan ras pe deasupra.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018