Melanzane al forno

Melanzane al forno

image_print

Melanzane al forno – sau mai bine zis vinete la cuptor

Pentru ca ne-am saturat de drob si oua, ne-am propus sa incercam zilele acestea ceva mai usor.

Iata sugestia mea.

melanzane 038

 

Ingrediente

  • doua vinete mari
  • doi ardei capia rosii
  • 5-6 rosii
  • 250 grame mozarella/feta

Pentru sosul bechamel:

  • 500 ml lapte
  • 50 grame unt
  • 40 grame faina
  • sare, piper
  • o lingurita rasa nucsoara

melanzane 002

Preparare

Vinetele se curata de coaja, lasand din loc in loc sa se vada coaja. Se taie felii de grosime medie si se pun intr-un castron, presaram sare mare si le lasam la scurs aproximativ o ora.

melanzane 005

Dupa ce s-au scurs, le punem pe prosoape de hartie absorbante si le presam pentru a absorbi apa din ele. Punem la incins o tigaie grill, punem putin ulei de masline si frigem rondelele de vinete pe ambele parti.

melanzane 007

 

Se scot tot pe un prosop de hartie asorbanta si le lasam deoparte.

melanzane 008

Ardeiul se taie rondele si se pune si el un pic pe grill-ul pe care am facut vinetele, cu putin ulei de masline.

melanzane 009

 

Rosiile se taie cubulete. Intr-o craticioara punem doua linguri de ulei de masline, adaugam usturoiul tocat marunt, amestecand cu grija sa nu se arda.

melanzane 013

Adaugam rosiile taiate cubulete, lasam sa fiarba doua-trei minute, adaugam sare, piper, busuioc si oregano, dupa gust.

melanzane 011

Preparare sos Bechamel

Punem o cratita pe foc, cand s-a incins adaugam untul. Dupa ce se topeste untul, adaugam faina, amestecand foarte bine cu grija sa nu se arda.

melanzane 018

Cand s-a omogenizat, adaugam treptat laptele fierbinte, amestecand foarte bine pentru a nu face cocoloase.

melanzane 020

Adaugam sare, piper si nucsoara. Se fierbe pana cand incepe sa devina ca o ciulama foarte subtire. Daca vi se pare prea gros, se mai poate subtia cu lapte.

Asamblare

Intr-o tava termorezistenta ungem cu putin ulei de masline si asezam primul strat de felii de vinete, suprapunandu-le putin.

melanzane 021

 

Peste vinete adaugam un strat de rosii, iar peste rosii mozarella taiata felii si felii de ardei capia rosu.

melanzane 023

 

Turnam pe deasupra sosul bechamel.

melanzane 024

Mai punem un rand de vinete, unul de rosii, mozarella ardei si sos bechamel.

melanzane 025

Deasupra mai punem un strat de vinete, decoram cu ardeiul ramas si inca un strat de bechamel.

Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, aproximativ 45 min, pana se rumeneste.

melanzane 026

Se serveste cu parmezan ras pe deasupra.

melanzane 033

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.