Macarons cu crema Kinder Bueno

Macarons cu crema Kinder Bueno

image_print

Ideea de a incerca macarons sub forma  de cakepops mi-a venit in momentul in care cautand duiul de ornat, am gasit betisoarele de cakepops. Si din aproape in aproape a iesit ceea ce vedeti. Mi se par foarte draguti, potriviti  pentru un candy bar pentru copii, alaturi de alte prajiturele frumoase.

macarons cu crema kinder bueno 071

Macarons am mai facut aici, cu cacao si caramel  si aici, unde a fost prima incercare.

Iata acum reteta de macarons cu crema Kinder Bueno.

macarons cu crema kinder bueno 047

Ingrediente crema Kinder Bueno

Preparare crema Kinder Bueno

In vasul unui blender rupem prajiturile bucati mai mici si le maruntim pana obtinem o pasta.

macarons cu crema kinder bueno 029

Intr-o cratita mica, punem frisca lichida pe foc mic fara sa ajunga la punctul de fierbere.

Adaugam ciocolata rupta bucati si lasam asa cateva minute apoi omogenizam foarte bine pana se topeste ciocolata.

macarons cu crema kinder bueno 030

Transferam amestecul intr-un bol mai mic si punem la congelator pentru aproximativ 30 de minute (pana incepe sa se intareasca usor).

macarons cu crema kinder bueno 031

Scoatem din congelator si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Adaugam prajiturile Kinder Bueno facute pasta si mascarpone.

macarons cu crema kinder bueno 032

macarons cu crema kinder bueno 033

macarons cu crema kinder bueno 036Omogenizam crema foarte bine.

macarons cu crema kinder bueno 037

 

Ingrediente macarons

  • 80 g faina de migdale*
  • 110 g zahar pudra amidon (adica din comert)
  • 15 g amidon simplu
  • 50 g zahar cristal
  • 1 varf de cutit sare
  • 60 g albus

*in lipsa de faina de migdale se pot macina cu rasnita migdale intregi, apoi se cerne faina impreuna cu zaharul pudra. Dupa ce s-au cernut se adauga si amidonul.

macarons 08

Preparare macarons

Se bate albusul cu varful de cutit de sare, se pune treptat zaharul tos.

macarons cu crema kinder bueno 000

Albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar (se mixeaza cam 15 minute).

macarons cu crema kinder bueno 002Cand albusul e teapan si fin, se poate adauga colorantul.

macarons cu crema kinder bueno 003

Faina de migdale amestecata cu zaharul pudra si amidon se pune treptat in trei pasi, invartind usor cu paleta de jos in sus  (cam de 40 de ori se invarte in compozitie).

macarons cu crema kinder bueno 004

macarons cu crema kinder bueno 005

macarons cu crema kinder bueno 006

Se pune compozitia in posh (dui cu capat rotund ca aici, de exemplu sau punga taiata mai apoi la colt) si se spriteaza gramajoare pe hartie de copt sau pe foaia speciala din silicon pentru macarons.

macarons cu crema kinder bueno 007

macarons cu crema kinder bueno 008

Dupa ce s-a umplut o tava, (foaie, plansa) se bate cu tava de masa de lucru de 4-5 ori pentru a iesi aerul din compozitie. Asa ele se aseaza mai bine si nu au bule de aer in ele (din cauza bulelor de aer ele crapa si se usuca)
Se lasa la uscat intre 30 si 60 de minute, in functie de umiditatea incaperii si ded apa continuta de colorant (pudra, gel). Uscatul consta de fapt in evaporarea apei din compozitie (se atinge cu degetul si nu trebuie sa se mai lipeasca de deget).

macarons cu crema kinder bueno 009

Se coc în cuptorul preîncălzit la 135 de grade Celsius, pe convecție, pentru 14 minute.

macarons cu crema kinder bueno 026

Asamblare

Pregatim un pos cu dui in forma de stea si punem crema Kinder Bueno in el.

Punem crema pe un macarons, fixam betisorul de cakepop si acoperim cu alt macarons.

macarons cu crema kinder bueno 040

macarons cu crema kinder bueno 041

macarons cu crema kinder bueno 044

Le punem la rece sa se intareasca crema bine, apoi ii mai putem decora cu fulgi de ciocolata alba sau neagra, inimoare, ce decoratiuni va plac.

macarons cu crema kinder bueno 059

 

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

 

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.