Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure

Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure

Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure – (Un altfel de cheesecake pufos si umed in acelasi timp)

image 102

80 ml lapte gras se pun pe foc pana se infierbanta. Separat, intr-un castron punem 140 g crema de branza Philadelphia si 40 g unt taiat bucati. Laptele fierbinte de adauga peste branza si unt si se amesteca bine sa se omogenizeze. Acest amestec se trece de 2 ori prin sita pentru a deveni o compozitie fina.

image 101

Se adauga 75 g de galbenusuri si 2 lingurite zeama de lamaie. In alt bol amestecam 50 g faina cu 15 g amidon si 1/4 lingurita de sare. Si acest amestec se da prin sita si se adauga peste la compozitia cu branza. Se amesteca bine sa se omogenizeze. In alt bol punem 180 g albusuri (la temperatura camerei), batem spuma pana bulele devin mici si adaugam treptat 90 g zahar.

image 105

 

Batem cu mixerul pana ce spuma de albus face in varful telului un carlig atunci cand il ridicam. Adaugam albusurile in 3 transe peste compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul la 180, se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 18 cm diametru.Turnam usor compozitia in tava si o izbim de blat de cateva ori pentru a elimina bulele de aer. Tava o asezam intr-o tava pe fundul careia turnam apa fierbinte.

image 106

 

Dam cuptorul la 170 gr si coacem pe treapta cea mai joasa aproximativ o ora (testul scobitorii). Cand e gata se opreste focul si se mai lasa cu usa cuptorului intredeschisa cam 10-15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Deasupra se pudeaza . E foarte bun cu sos de fructe de padure.

image 107

 

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*