Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure

Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure

image_print

Japanese cotton cheesecake cu sos de fructe de padure – (Un altfel de cheesecake pufos si umed in acelasi timp)

image 102

80 ml lapte gras se pun pe foc pana se infierbanta. Separat, intr-un castron punem 140 g crema de branza Philadelphia si 40 g unt taiat bucati. Laptele fierbinte de adauga peste branza si unt si se amesteca bine sa se omogenizeze. Acest amestec se trece de 2 ori prin sita pentru a deveni o compozitie fina.

image 101

Se adauga 75 g de galbenusuri si 2 lingurite zeama de lamaie. In alt bol amestecam 50 g faina cu 15 g amidon si 1/4 lingurita de sare. Si acest amestec se da prin sita si se adauga peste la compozitia cu branza. Se amesteca bine sa se omogenizeze. In alt bol punem 180 g albusuri (la temperatura camerei), batem spuma pana bulele devin mici si adaugam treptat 90 g zahar.

image 105

 

Batem cu mixerul pana ce spuma de albus face in varful telului un carlig atunci cand il ridicam. Adaugam albusurile in 3 transe peste compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul la 180, se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 18 cm diametru.Turnam usor compozitia in tava si o izbim de blat de cateva ori pentru a elimina bulele de aer. Tava o asezam intr-o tava pe fundul careia turnam apa fierbinte.

image 106

 

Dam cuptorul la 170 gr si coacem pe treapta cea mai joasa aproximativ o ora (testul scobitorii). Cand e gata se opreste focul si se mai lasa cu usa cuptorului intredeschisa cam 10-15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se raceasca. Deasupra se pudeaza . E foarte bun cu sos de fructe de padure.

image 107

 

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.