
Hokkaido – paine japoneza cu lapte
In cautarile mele de retete noi, am intalnit la un moment dat o reteta de paine cu lapte, care mi s-a parut extrem de pufoasa. Pentru ca mi-a venit apa in gura, mi-am propus sa o incerc.
Se pare ca respectiva paine cu lapte isi are originile in Hokkaido, a doua cea mai mare insula din Japonia, cunoscuta, printre altele, pentru peisajele pastorale de vis, dar si pentru laptele de foarte buna calitate ce se produce aici.
Pentru reusita este indicat sa folosim un lapte gras, proaspat. Va iesi o paine atat de pufoasa si de placuta la gust, incat va seduce de la prima felie.
Este ideala cu unt. Si cu dulceata. Si…stop! Ma duc la bucatarie sa mai servesc o felie!
Ingrediente
- 4 1/2 cups faina pentru paine (565 grame)
- 1/2 cups faina 000 (65 grame)
- 250 ml lapte
- 190 ml frisca (eu am folosit aceasta smantana lichida pentru frisca)
- 1 ou
- 2 linguri lapte praf (eu am folosit Dr Oetker)
- 4 lingurite zahar fin
- 3 lingurite drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
Preparare
Ungem formele de paine.
Amestecam laptele, smantana lichida pentru frisca, oul, faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.
Framantam bine.
Lasam la crescut 45-50 minute, pana isi dubleaza volumul.
Trei sferturi din aluat l-am folosit pentru a impleti painea in forma traditionala japoneza.
Din aceasta cantitate de aluat am facut 4 bile de marime egala. Pe masa pe care am presarat faina aplatizam bilele si le rulam intr-un dreptunghi.
Se ruleaza din nou.
Ruloul astfel format se aseaza in forma. Se repeta si cu celelalte 3 bile.
Un sfert de aluat l-am folosit pentru a impleti painea dupa unul din modelele folosite pentru a face Challah (un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători în mesianism și iudaism).
Se lasa la crescut aproximativ o ora.
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Inainte de a baga la cuptor se unge cu ou batut.
Se coace aproximativ 35-40 minute, iar dupa ce se scoate se unge cu unt topit.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
De la prietenii Alina's Cuisine
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018