Hokkaido - paine japoneza cu lapte — Alina's Cuisine

Hokkaido – paine japoneza cu lapte

Hokkaido – paine japoneza cu lapte

image_pdfimage_print

In cautarile mele de retete noi, am intalnit la un moment dat o reteta de paine cu lapte, care mi s-a parut extrem de pufoasa. Pentru ca mi-a venit apa in gura, mi-am propus sa o incerc.

Se pare ca respectiva paine cu lapte isi are originile in Hokkaido, a doua cea mai mare insula din Japonia, cunoscuta, printre altele, pentru peisajele pastorale de vis, dar si pentru laptele de foarte buna calitate ce se produce aici.

Pentru reusita este indicat sa folosim un lapte gras, proaspat. Va iesi o paine atat de pufoasa si de placuta la gust, incat va seduce de la prima felie.

Este ideala cu unt. Si cu dulceata. Si…stop! Ma duc la bucatarie sa mai servesc o felie!

paine japoneza hokkaido 074

Ingrediente

  • 4 1/2 cups faina pentru paine (565 grame)
  • 1/2 cups faina 000 (65 grame)
  • 250 ml lapte
  • 190 ml frisca (eu am folosit aceasta smantana lichida pentru frisca)
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte praf (eu am folosit Dr Oetker)
  • 4 lingurite zahar fin
  • 3 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare

Preparare

Ungem formele de paine.

Amestecam laptele, smantana lichida pentru frisca, oul, faina, laptele praf, sarea, zaharul si drojdia.

paine japoneza hokkaido 001

Framantam bine.

paine japoneza hokkaido 003

Lasam la crescut 45-50 minute, pana isi dubleaza volumul.

paine japoneza hokkaido 004

paine japoneza hokkaido 005

Trei sferturi din aluat l-am folosit pentru a impleti painea in forma traditionala japoneza.

Din aceasta cantitate de aluat am facut 4 bile de marime egala. Pe masa pe care am presarat faina aplatizam bilele si le rulam intr-un dreptunghi.

paine japoneza hokkaido 008

Se ruleaza din nou.

paine japoneza hokkaido 009

paine japoneza hokkaido 010

paine japoneza hokkaido 013

Ruloul astfel format se aseaza in forma. Se repeta si cu celelalte 3 bile.

paine japoneza hokkaido 015

Un sfert de aluat l-am folosit pentru a impleti painea dupa unul din modelele folosite pentru a face Challah (un fel de pâine special împletită și formată care se mănâncă de Șabat și de sărbători în mesianism și iudaism).

paine japoneza hokkaido 017

paine japoneza hokkaido 019

paine japoneza hokkaido 021

paine japoneza hokkaido 022

paine japoneza hokkaido 024

paine japoneza hokkaido 025

paine japoneza hokkaido 027

Se lasa la crescut aproximativ o ora.

paine japoneza hokkaido 028

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Inainte de a baga la cuptor se unge cu ou batut.

paine japoneza hokkaido 033

Se coace aproximativ 35-40 minute, iar dupa ce se scoate se unge cu unt topit.

paine japoneza hokkaido 035

paine japoneza hokkaido 044

paine japoneza hokkaido 056

paine japoneza hokkaido 062

Pofta buna!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

paine japoneza hokkaido 057

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

De la prietenii Alina's Cuisine

paine japoneza cu lapte de la cititori 01

« 1 de 4 »

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)