Drob de curcan in crusta de bacon

Drob de curcan in crusta de baconĀ 

drob paste 2015 50

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de curcan, dezosata
  • 500 grame ficat de pui
  • o ceapa medie
  • un ardei capia rosu
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 4 oua crude
  • 5 oua fierte
  • sare, piper, cimbru, rozmarin, dupa gust
  • bacon feliat
  • jumatate de pachet de aluat de foietaj

drob paste 2015 71

Preparare

Carnea se pune la fiert, se spumeaza si separat, in alt vas, se pun la fiert ficateii.

 

drob paste 2015 02

Dupa ce s-au racit, se dau prin masina de tocat (sau, pentru cei cu rabdare si timp, se taie marunt de mana).

drob paste 2015 06

Ceapa (toata), usturoiul verdeĀ si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei, cateva minute.

drob paste 2015 04

drob paste 2015 05

Se pun la scurs intr-o sita, pentru a inlatura excesul de ulei. Dupa ce s-a scurs, adaugam peste carnea tocata.

Adaugam patrunjelul si mararul tocate, ouale crude si condimentele, dupa gust. Amestecam si omogenizam bine.

drob paste 2015 11

Intr-o tava asezam feliile de bacon, usor suprapuse.

drob paste 2015 18

Punem putin din compozitie pe fundul tavii, apoi oule fierte, taiate pe jumatate.

drob paste 2015 21

Acoperim cu restul de compozitie.

drob paste 2015 22

Dam la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute, apoi scoate tava si punem deasupra aluatul de foietaj si unge cu ou.

drob paste 2015 23

Il ungem cu ou batut si dam din nou la cuptor pana cand prinde o culoare aurie deasupra.

drob paste 2015 26

Scoatem din cuptor, lasam aproximativ 10 minute, dupa care il rasturnam.

drob paste 2015 39