Drob de curcan in crusta de bacon
Drob de curcan in crusta de bacon
Ingrediente
- 1 kg pulpa de curcan, dezosata
- 500 grame ficat de pui
- o ceapa medie
- un ardei capia rosu
- 3 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- 4 oua crude
- 5 oua fierte
- sare, piper, cimbru, rozmarin, dupa gust
- bacon feliat
- jumatate de pachet de aluat de foietaj
Preparare
Carnea se pune la fiert, se spumeaza si separat, in alt vas, se pun la fiert ficateii.
Dupa ce s-au racit, se dau prin masina de tocat (sau, pentru cei cu rabdare si timp, se taie marunt de mana).
Ceapa (toata), usturoiul verde si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei, cateva minute.
Se pun la scurs intr-o sita, pentru a inlatura excesul de ulei. Dupa ce s-a scurs, adaugam peste carnea tocata.
Adaugam patrunjelul si mararul tocate, ouale crude si condimentele, dupa gust. Amestecam si omogenizam bine.
Intr-o tava asezam feliile de bacon, usor suprapuse.
Punem putin din compozitie pe fundul tavii, apoi oule fierte, taiate pe jumatate.
Acoperim cu restul de compozitie.
Dam la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute, apoi scoate tava si punem deasupra aluatul de foietaj si unge cu ou.
Il ungem cu ou batut si dam din nou la cuptor pana cand prinde o culoare aurie deasupra.
Scoatem din cuptor, lasam aproximativ 10 minute, dupa care il rasturnam.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018