Dovlecei pane
Pentru un prânz câmpenesc, m-am gândit ca lângă un pui la grătar să adaug și niște dovlecei pane, care sunt foarte ușor de preparat și sunt deosebit de gustoși alături de lutică – sos de roșii cu usturoi, de care aveam mare poftă.
Ingrediente
- 2 dovlecei potriviți
- 5 ouă mici sau patru mari
- sare
- aproximativ 2 cești de făină
- ulei pentru prăjit
Preparare
Dovleceii se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se presară cu sare.
Într-un castron batem ouăle cu un praf de sare și adăugăm o lingură rasă de făină, pe care o omogenizăm bine.
Scurgem dovlecii de apa pe care și-au lăsat-o, îi dăm prin făină, apoi prin ou și îi punem la prăjit, în ulei încins, la foc mic-mediu.
Când au devenit aurii, se întorc pe partea cealalată,apoi se scot într-un vas pe hârtie absorbantă.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau, cel mai bine, cu lutică – sos de roșii cu usturoi, eventual lângă un pui la grătar.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018