Cupcakes cu lemon curd si bezea italiana — Alina's Cuisine

Cupcakes cu lemon curd si bezea italiana

Cupcakes cu lemon curd si bezea italiana

image_pdfimage_print

Desertul acestei zile consta in briose cu lemon curd si cu bezea italiana. Daca in ceea ce priveste aluatul de baza nu este nimic nou, toppingul si umplutura sunt mai delicate si cu un gust mult mai subtil.

cupcake nou  37

Pentru a face briosele am folosit de data aceasta o tava cu forme ceva mai inalte, pe care am cumparat-o din Ikea, dar la fel de potrivite sunt si tavile de genul acesta, care sunt de foarte buna calitate.

cupcake nou  46

Asa cum am spus, aluatul de baza nu are nimic nou:

Ingrediente aluat

  • 300 g faina,
  • 225 g unt de calitate (eu folosesc acest unt, 82% grasime, raport rezonabil pret/calitate)
  • 300 g zahar,
  • 4 oua,
  • 150 ml iaurt,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • un praf de sare, vanilie, coaja si zeama de la o lamaie

Preparare aluat

Aluatul este suficient pentru aproximativ 30 de bucati de briose. Pentru 12 briose, folositi doar jumatate din cantitatile de mai sus.

Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. Untul se freaca cu zahar, se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

cupcake nou 06

Adaugam apoi sucul si coaja de lamaie, vanilia, iaurtul iar la final, treptat, faina amestecata cu praf de copt.

cupcake nou 09

Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

cupcake nou 13

Fiecare forma se umple cam 3/4 cu aluat.

cupcake nou 14

Se coc in forme circa 30 de min la 180 de grade.

cupcake nou 17

Se lasa sa se raceasca.

Ingrediente lemon curd

  • 3 oua
  • 150 grame zahar
  • 80 ml zeama de lamaie
  • 56 grame unt la temperatura camerei
  • o lingurita coaja de lamaie

Preparare lemon curd

Batem ouale cu zaharul si zeama de lamaie.

cupcake restul 05

Fierbem crema pe baie de abur, amestecand in continuu pana se ingroasa (ca o smantana sau sos olandez).

cupcake restul 06

 

cupcake restul 07

Dam jos de pe foc si o trecem prin sita pentru a inlatura eventualele cocoloase.

cupcake restul 09

O lasam sa se racoreasca putin si adaugam untul taiat bucatele mici, coaja de lamaie si omogenizam pana obtinem o crema fina.

cupcake restul 10

Transferam crema intr-un bol curat si punem pe suprafata ei folie alimentara pentru a evita formarea pojghitei.

O lasam la frigider pana cand o intrebuintam.

Cantitatea ajunge pentru umplerea a 12 briose.

Ingrediente bezea italiana

Pentru reusita acestei bezele este nevoie de un termometru de gatit, de genul acesta)

  • 140 grame zahar
  • 80 grame apa
  • 3 albusuri la temperatura camerei
  • o lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare

Preparare bezea italiana

Intr-o cratita micuta punem zaharul si turnam apa usor (apa trebuie sa acopere zaharul).

cupcake nou  09

Punem craticioara pe foc mic-mediu si lasam siropul sa fiarba pana ajunge la temperatura de 244 grade F (117 grade C), punand termometrul in sirop.

cupcake nou  10

Cat timp este siropul pe foc pentru a ajunge la temperatura indicata, batem albusurile spuma cu praful de sare si zeama de lamaie.

cupcake nou  11

Cand siropul a ajuns la temperatura de 244 grade F (117 grade C), il turnam usor in bezea, mixand in continuare cu viteza mare si avand grija sa nu turnam sirop pe peretele vasului sau pe paletele mixerului.

cupcake nou  16

Continuam sa mixam pana cand vasul s-a racit la temperatura camerei.

cupcake nou  20

Asamblare

Pentru decuparea mijlocului eu folosesc acest decupator pe care l-am cumparat cu numai 15 lei si care mi se pare foarte eficient (buna investitie 🙂 ).

cupcake restul 02

Se scoate mijlocul brioselor cu ajutorul decupatorului de mai sus sau cu coada unei lingurite.

cupcake restul 04

Punem crema de lamaie intr-un pos si umplem fiecare briosa.

cupcake nou  03

Acoperim crema cu un capacel taiat din mijlocul scos de la briose.

cupcake nou  07

Punem bezeaua italiana intr-un pos (preferabil unul cu duza mare) si decoram fiecare briosa dupa propria imaginatie. Pentru decorare eu am folosit capatul acesta de conectare  si duza aceasta de 20 mm, atasate la un pos de plastic.

cupcake nou  24

Asezam briosele pe o tava si le bagam in cuptorul incalzit la 225 de grade, pe functia de GRILL, pentru aproximativ doua-trei minute (Atentie! Nu plecati de langa cuptor, cand vedeti ca au inceput sa prinda culoare scoateti tava din cuptor).

cupcake nou  25

Le lasam sa se raceasca la tempreatura camerei dupa care le punem la frigider.

cupcake nou  31

cupcake nou  01

Pofta buna!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

De la prietenii Alina's Cuisine

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)