Cremă de zahăr ars — Alina's Cuisine

Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars

image_pdfimage_print

Pentru astazi, un desert foarte gustos: crema de zahar ars.

crema de zahar ars 025

Ingrediente pentru caramel

  • 8 linguri de zahăr
  • 4 linguri de apă

Preparare caramel

Zaharul si apa se pun pe foc sa se caramelizeze.

 

Cand zaharul a capatat o culoare aurie-bruna, oprim focul si distribuim uniform pe peretii formei.

crema de zahar ars 005

Lasam deoparte  sa se intareasca caramelul.

Ingrediente

crema de zahar ars 042

  • 10 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 1 ½ lingura de amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon de genul acesta sau o pastaie de vanilie

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Laptele se fierbe dupa care se lasa sa se raceasca.

crema de zahar ars 004

Intr-un vas incapator, batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam  la viteza mare cateva minute.

crema de zahar ars 002

crema de zahar ars 041

Adaugam amidonul, vanilia si laptele la temperatura camerei.

crema de zahar ars 001

crema de zahar ars 034

crema de zahar ars 024

 

Omogenizam bine amestecul, apoi il turnam printr-o sita in cratita cu zaharul caramelizat.

crema de zahar ars 017

Acoperim cu un capac sau cu folie  de aluminiu, asezam cratita intr-o alta cratita mai mare, in care am pus apa clocotita.

crema de zahar ars 010

crema de zahar ars 016

Punem la cuptor pentru aproximativ 60 de minute.

Facem testul scobitorii pentru a ne asigura ca este gata.

Dupa ce s-a copt, scoatem cratita din cuptor si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

crema de zahar ars 038

Desprindem marginile usor cu un cutit, acoperim cratita cu un platou un pic adanc (se va lasa sirop), si cu o miscare rapida  intoarcem cratita.

crema de zahar ars 007

Ridicam usor cratita, apoi punem crema de zahar ars la frigider.

Se serveste cand s-a racit foarte bine, cu frisca sau inghetata.

crema de zahar ars 037

crema de zahar ars 012

Poftă bună!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)