Cremă de ciocolată cu gelatină
Ingrediente crema de ciocolata
- 20 grame zahar
- 150 ml frisca lichida
- 80 grame ciocolata neagra
- 80 grame unt
- 4 grame gelatina
- o lingurita de esenta de vanilie
Preparare crema de ciocolata
Intr-un vas se pune gelatina la hidratat cu putina apa.
Intr-o cratita amestecam zaharul cu frisca lichida si le punem la fiert amestecand des.
Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere se da focul mic si se continua fierberea pentru inca 6 minute, amestecand continuu.
Se da jos de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati si untul. Adaugam si vanilia si omogenizam.
Topim gelatina cateva secunde la microunde sau pe baie de aburi si o adaugam in crema.
Se lasa la racit amestecand la un interval de 5 minute, pana cand se raceste complet.
Pe masura ce se va raci, crema va incepe sa se ingroase.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018