Cozonac Rosenkranz - reloaded — Alina's Cuisine

Cozonac Rosenkranz – reloaded

Cozonac Rosenkranz – reloaded

image_print

Cozonac Rosenkranz – preparat si aici

cozonaci 115

Ingrediente

Pentru o bucata cozonac

Maia: 25 drojdie, 3 lingurite de zahar, 3 linguri de lapte si 2 linguri de faina.

Preparare maia

Se amesteca toate si se acopera. Lasam 15 min la crescut.

Ingrediente aluat

500 g faina
1/2 lingurita de sare
150 ml lapte caldut
100 g zahar
125 g unt topit caldut
3 oua
1 plic zahar vanilat
coaja de lamaie si portocala.

Preparare aluat

Intr-un vas cernem faina, adaugam, zaharul, sarea, ouale batute un pic, laptele, maiaua, coaja de lamaie si portocala si untul topit.

cozonaci 088

Framantam aluatul, il batem pana se roaga de noi sa nu mai dam;-) .  La framantat folosim cam 3-4 linguri de ulei. Acoperim vasul si lasam la crescut o ora.

cozonaci 092



In acest timp caramelizam 10-12 linguri de zahar si il intindem bine pe peretii vasului in care coacem cozonacul.

cozonaci 096

 

cozonaci 097

Crema:

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • scortisoara
  • rom

Preparare

Omogenizam totul bine pana obtinem o crema.

Dupa ce aluatul a crescut, il intindem cu mainile pe masa unsa cu ulei sub forma unui dreptunghi.

cozonaci 099
Il ungem cu crema si presaram nuca macinata.

cozonaci 100

Il rulam si cu ajutorul unei ate, taiem sulul in bucati de 5-6 cm.

cozonaci 102

Le asezam in tava cu taietura in sus. Acoperim forma si mai lasam cca o ora la crescut.

cozonaci 103

cozonaci 106
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35-40 min. Facem proba scobitorii..

cozonaci 112

Cand e copt ,desfacem marginile usor cu un cutit,punem deasupra un platou si rasturnam cu o miscare rapida.. Nu-l lasati in forma sa se raceacsa pt ca se va intari caramelul si nu-l mai puteti scoate.

cozonaci 139

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)