Cornuri extra pufoase cu gem de zmeura si ciocolata

Cornuri extra pufoase cu gem de zmeura si ciocolata

image_print

A trecut ceva timp de cand nu am postat o reteta  de aluat dulce.  De vina cred ca a fost vremea extrem de calduroasa, care ne-a indemant mai mult catre un desert mai racoritor.

Azi insa, am avut chef sa ma delectez cu ceva extra pufos si gustos! Pentru ca mai aveam ceva dulceata de zmeura si ceva crema de ciocolata, am decis ca acestea vor fi umpluturile.

Sunt foarte multumita de rezultat! Foarte, foarte pufoase, iar dulceata de zmeura da un plus de aroma.

Sunte perfecte pentru micul dejun servite cu lapte sau ca si gustari pentru copii. Va recomand sa incercati aceasta reteta si nu veti fi dezamagiti!

Iata asadar reteta de cornuri extra pufoase!

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 122

Ingrediente

  • 550 grame faina
  • 25 grame drojdie proaspata (eu folosesc si am aratat aici de ce)
  • 2 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 125 grame zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 grame unt topit caldut
  • 50 g ulei
  • ½ lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie, rom
  • 1 galbenus pentru uns amestecat cu putin lapte

Pentru umplutura :

  • Dulceata de zmeura
  • Crema de ciocolata

Preparare

Intr-un vas incapator cernem faina. Incalzim laptele si dizolvam in el zaharul si vanilia.cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 160

Intr-o cana amestecam drojdia maruntita cu 3-4 linguri din laptele caldut amestecat cu zahar.cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 161In vasul cu faina, facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 162Presaram deasupra ei faina de pe margini si lasam sa se activeze drojdia,aproximativ 10-15 minute. Cand acesta este gata, vor aparea crapaturi la suprafata  Batem putin ouale cu sare si adaugam coaja de lamaie si aromele.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 164

Cand maiaua s-a activat, adaugam ouale, laptele caldut si incepem sa framantam.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 167Daca aveti un robot de bucatarie, veti scapa de munca. Cand s-a incorporat toata faina, incepem sa adaugam cate putin din  untul topit si uleiul (le amestecam intr-un pahar). Framantam pana cand am terminat de  adaugat toata grasimea.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 168

Transferam aluatul  intr-un vas curat, pe fundul caruia presaram faina.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 170

Acoperim cu folie alimentara sau cu un servet de bucatarie, si lasam alautul sa creasca aproximativ 90 de minute.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 172

Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati.

Presaram faina pe masa de lucru si modelam un pic bucata de aluat. Intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Portionam aluatul in functie de cat de mari dorim sa facem cornurile.cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 100

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 101

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 102

Le umplum cu dulceata de zmeura, ciocolata, sau orice dulceata va place.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 103

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 105

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam distanta intre  ele, deoarece vor mai creste.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 104Acoperim tava cu un servet de bucatarie si le  lasam sa mai creasca aproximativ 30 minute.

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 108

Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.

Cand cornurile au crescut preincalzim cuptorul la 180 grade, ungem cornurile usor cu galbenus amestecat cu putin lapte caldut si le punem la cuptor pana cand se rumenesc frumos (aproximativ 20-25  de min).

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 109

Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu o pensula cu miere diluata in putina apa, pentru un luciu frumos.

Pofta buna!cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 156

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

cornuri extra pufoase cu gem de zmeura 123

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.