Cornuri extra pufoase cu gem de zmeura si ciocolata
A trecut ceva timp de cand nu am postat o reteta de aluat dulce. De vina cred ca a fost vremea extrem de calduroasa, care ne-a indemant mai mult catre un desert mai racoritor.
Azi insa, am avut chef sa ma delectez cu ceva extra pufos si gustos! Pentru ca mai aveam ceva dulceata de zmeura si ceva crema de ciocolata, am decis ca acestea vor fi umpluturile.
Sunt foarte multumita de rezultat! Foarte, foarte pufoase, iar dulceata de zmeura da un plus de aroma.
Sunte perfecte pentru micul dejun servite cu lapte sau ca si gustari pentru copii. Va recomand sa incercati aceasta reteta si nu veti fi dezamagiti!
Iata asadar reteta de cornuri extra pufoase!
Ingrediente
- 550 grame faina
- 25 grame drojdie proaspata (eu folosesc si am aratat aici de ce)
- 2 galbenusuri + 1 ou intreg
- 125 grame zahar
- 250 ml lapte
- 50 grame unt topit caldut
- 50 g ulei
- ½ lingurita de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- vanilie, rom
- 1 galbenus pentru uns amestecat cu putin lapte
Pentru umplutura :
- Dulceata de zmeura
- Crema de ciocolata
Preparare
Intr-un vas incapator cernem faina. Incalzim laptele si dizolvam in el zaharul si vanilia.
Intr-o cana amestecam drojdia maruntita cu 3-4 linguri din laptele caldut amestecat cu zahar.In vasul cu faina, facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata.
Presaram deasupra ei faina de pe margini si lasam sa se activeze drojdia,aproximativ 10-15 minute. Cand acesta este gata, vor aparea crapaturi la suprafata Batem putin ouale cu sare si adaugam coaja de lamaie si aromele.
Cand maiaua s-a activat, adaugam ouale, laptele caldut si incepem sa framantam.
Daca aveti un robot de bucatarie, veti scapa de munca. Cand s-a incorporat toata faina, incepem sa adaugam cate putin din untul topit si uleiul (le amestecam intr-un pahar). Framantam pana cand am terminat de adaugat toata grasimea.
Transferam aluatul intr-un vas curat, pe fundul caruia presaram faina.
Acoperim cu folie alimentara sau cu un servet de bucatarie, si lasam alautul sa creasca aproximativ 90 de minute.
Cand aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati.
Presaram faina pe masa de lucru si modelam un pic bucata de aluat. Intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Portionam aluatul in functie de cat de mari dorim sa facem cornurile.
Le umplum cu dulceata de zmeura, ciocolata, sau orice dulceata va place.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam distanta intre ele, deoarece vor mai creste.
Acoperim tava cu un servet de bucatarie si le lasam sa mai creasca aproximativ 30 minute.
Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat.
Cand cornurile au crescut preincalzim cuptorul la 180 grade, ungem cornurile usor cu galbenus amestecat cu putin lapte caldut si le punem la cuptor pana cand se rumenesc frumos (aproximativ 20-25 de min).
Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu o pensula cu miere diluata in putina apa, pentru un luciu frumos.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018